Pusztul az ablaktok alja? Lehet, hogy meg lehet menteni

Ablakfelújítás – Pusztul az ablaktok alja? Lehet, hogy meg lehet menteni

Nemrégiben egy ügyfél azzal keresett meg, hogy otthonában nagyon rohad az ablaktok alja. Kíváncsi volt, hogy csak a csere oldja meg a gondot, esetleg meg lehet-e menteni.

Ha csak egy-két ablakot érint a lakásban a gond, akkor van megoldás: a rohadó tok kivétele után új bélésdeszkát tudunk tenni az ablakba, így megállítható, kezelhető a fa pusztulása. Ha minden ablakot érint ez a gond, akkor is tudunk segíteni, de a megoldás már más lesz, ilyenkor a bontás nélküli új ablak beépítését javasoljuk (erről itt olvashat bővebben.)

Mitől rohad el?

Azért történik ez kapcsolt gerébtokos ablakok esetén, mert a beépítéskor szigeteletlen marad a tok és a fal közötti hézag. Hideg időben a kinti fagy és a benti meleg találkozásakor páralecsapódás alakul ki a tok alja és a fal között. Évek alatt ez gombásodás és penészesedés melegágya lesz, a faanyag pedig ettől elrohad. Ezért érdemes mindig a tokozatot is habtömítéssel szigetelni. Mi ezt mindig így csináljuk, hogy tényleg évtizedekre lehessen a fa alapanyagokkal számolni.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...