Romkocsmából modern irodaház

Ablakfelújítás – Romkocsmából modern irodaház

A szem a lélek tükre, az ablak pedig a házak szeme. Első pillantásra sokat elmond egy nyílászáró állapota egy ház belsejéről is. A nemzetközi kutatások szerint pedig ma már a munkavállalók körében a következő munkahelyük kiválasztásában a fizetés után a második legfontosabb szempont a munkahelyi környezet minősége.

Előfordul tehát az, hogy azért indokolt az ablakok felújítása egy épületen, mert a helyiség vagy az ingatlan léte újabb mérföldkőhöz érkezett, munkahellyé vált. A belvárosi ingatlannak a lakóházból irodává vagy tárgyalóvá válása során pedig minden apró részletnek meg kell felelniük. Irodanyitás, költözés vagy irodafelújítás előtt nemcsak a mesteremberek, hanem a munkavállalók véleményét is érdemes kikérni a munkakörnyezet kialakításakor, hogy otthonosan érezzék magukat a kollégák.

Antavo-sztori Szegeden

A korábban londoni székhelyű, de szegedi kötődésű startup, az Antavo új székhelyet keresett itthon. Választásuk Szeged egy 200 éves, patinás épületére, a Kelemen utca 11. szám alatt található eklektikus műemlékére, a Mayer-házra esett. Már 2017-ben elindultak a munkálatok a 400 m2-es iroda kialakítására, ami előtte egy romkocsmának adott otthont. Azokban a termekben, ahol ma komoly meetingeket tartanak, régen dübörgött az alternatív zene.

A tulajdonosok az egész épületet felújították, az Antavo által bérelt épületrészt pedig a cég ötletei és ízlése szerint készítették el. A felújítási munkálatok alatt igyekeztek megőrizni a hely eredeti jellegét, ezt próbálták kiegészíteni modern elemekkel, azaz a régi és új ötvözése volt a cél. 

A falakról le lett verve a vakolat, ezzel megtartották az igazi téglafalak nagy részét, ezek lettek vegyítve korszerű térelválasztó megoldásokkal. Egyrészről a tégla barátságos és meleg érzetet ad, a modern megoldások pedig dizájnos külsőt eredményeznek. A betonplafonra tudatosan nem készült álmennyezet, a kábelek és klímaberendezések egy fémrácsban lettek elrejtve. A belmagasságot kihasználva az iroda közepén létrehoztak egy közösségi teret, melyet „buszmegállónak” hívnak, ide jönnek össze csoportos események alkalmával. 

Az iroda open office jellegét szerették volna mindenhol megtartani, így az étkezőt is egy üvegfallal választották el a többi tértől. A helyiségben lévő beton liftaknába a konyha hűtőjét és a vizesblokkot tették, és az étkező falára egy sárgára festett bicikli került. Ez leginkább dekoráció, de néha le is kerül onnan, és egyet köröznek vele.

A dekorációnál fontos szerepet játszott az is, hogy főként divatmárkákkal dolgoznak együtt. Ma a fashionvilág meghatározó alakjai kacsintanak vissza ránk a falakról, sárga textilgombolyagok vannak néhány asztalon, de ezen elv alapján kerültek a Singer varrógépek is a polcokra, hiszen egyszerre képviselik a múltat és a stílust. Az iroda úgy képviseli a modern, kortárs stílust, hogy hű maradt a tradicionális, belvárosi hangulathoz.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...