Árnyékolástechnika

Redőny, reluxa, szúnyogháló, fa redőny felújítása, gurtnicsere

Reluxa

A reluxákat általában lakáson belül használják mert így nincs kitéve az időjárás viszonytagságainak. A reluxa könnyen kezelhető és nagyon esztétikus. Reluxát készítünk bovdenes vagy üvegpálcás kivitelben. A bovdenes kivitelnél a fordító pálcát az ablakra szereljük. A reluxa lamella szélessége lehet 16mm-es, vagy 25mm-es. Általában a szélesebb lamella az elterjedtebb.

Redőnyt is szerelünk

A redőny hazánkban az egyik legelterjedtebb árnyékolási termék. Ablakok, bejárati ajtók elé szerelik, hogy megvédje az épületeket a felmelegedéstől. Zárt állapotban a redőny maximális sötétséget biztosít. Megkülönböztetünk fa, műanyag és alumínium redőnyt. Régebben a fa redőny volt a legelterjedtebb, de ma már a műanyag redőny ill. az alumínium redőny váltotta fel.
A műanyag redőny a legegyszerűbb kültéri árnyékoló, de ettől függetlenül hosszú az élettartalma. Ár-érték aránya nagyon kedvező, ezért elterjedt.

A szúnyogok ellen

A szúnyoghálók üvegszálas hálóból készülnek, amelyet műanyag, vagy fix keretbe építünk be. A háló anyaga olyan szövet, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak. A kereteket csavarral vagy fém csíptetővel rögzítjük. Készül szúnyogháló felhúzható kivitelben, ilyenkor tokban helyezkedik el, rugóval működik.

Ajtókra alumíniumkeretes hálót készítünk, csavarral vagy mágneszárral, de tolókeretes kivitelben is ajánlott az elkészítése.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...