Szúnyogmentes estékre vágyik? Tudunk segíteni!

Ablakfelújítás – Szúnyogmentes estékre vágyik? Tudunk segíteni!

Az elkövetkező években az éghajlatváltozás miatt a szúnyogok nagyobb mennyiségben terjeszkednek majd észak felé, olyan helyekre is eljutnak így, ahol régen még nem kedveztek a körülmények számukra. De mit lehet tenni a nyugodt és biztonságos pihenés érdekében? Szerintünk elengedhetetlen lesz a szúnyogháló.

Milyen szúnyoghálót választhat?

  • Tépőzáras szúnyogháló – Előnye, hogy gyorsan felszerelhető. Annyi, hogy felragasztjuk a tapadó tépőzár hátsó oldalát a pormentes keretre, majd belenyomkodjuk a hálót. A tépőzár nem hagy túl komoly nyomot, miután az ajtó- és ablakkeretről eltávolítjuk.
  • Fix keretes szúnyogháló – Üvegszálas hálóval készül, ezért tartós, megbízható, és kiváló ár-érték arányú. Kerete készülhet műanyagból és alumíniumból, nem mozdítható, tehát nem fog tudni többé kihajolni az ablakon, ha egyszer felrakatja.
  • Mobil szúnyogháló – A mozdítható szúnyogháló az ajtóknál létszükséglet, de az ablakoknál is jól jöhet. Ilyen kizárólag alumínium szerkezettel készül. Több fajtája létezik, így megkülönböztetünk rolós, zsanéros, tolóajtós vagy pliszé megoldásokat. 
  • Rolós szúnyogháló – Ablakra szerelt verziójuk fentről lefelé húzható, az ajtóra szerelt oldalra. Az ablakosat redőnnyel is kombinálhatjuk, ami elég praktikus. Szintén jó ár-érték arányú.
  • Zsanéros szúnyogháló – Ez A klasszikus szúnyogháló ajtó, modern alapanyagokból, megerősített szélekkel. Hátránya, hogy nagy a helyigénye.
  • Tolóajtós szúnyogháló – Ez a nagyobb méretű ajtóknál ajánlott megoldás, ahol görgők tartják az ajtó súlyát. 
  • Pliszé szúnyogháló – A legpraktikusabb szúnyogháló, ami egyben a legstrapabíróbb is. Nem szakad ki a keretből, ha nekidől egy kisgyerek. Nemcsak nyílászáróra szerelhető, hanem bármilyen egyenes felülethez. Nagyobb felületeken is alkalmazható, ami fontos szempont lehet a rovarok elleni védelemben. Kicsi a helyigénye és könnyen működtethető, nem csapódik vissza, ha félúton elengedjük, hanem megáll.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha egyéni tapasztalata van, ami e cikkhez kapcsolódik, megoszthatja itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...