Tegye egyszerűbbé a tavaszi nagytakarítást!

Ablakfelújítás – Tegye egyszerűbbé a tavaszi nagytakarítást!

Legyen kicsit leleményes, hogy ne legyen lehangoló kötelesség a tavaszi nagytakarítás. Hogy megkönnyítsük önnek, adunk egy pici segítséget. Ahhoz, hogy a tavaszi nagytakarítás ne nyúljon el hetekig, fogadja meg a következő egyszerű tippeket. Takarítson gyorsan, hatékonyan, és csillogó, tiszta otthon lesz a jutalma!

1. Hagyja el a méregdrága tisztítószereket!

Helyettük inkább nézzen körül, mi van otthon! A szódabikarbóna például nagyon jó vízkőoldó. Ha makacs vízkővel találja szembe magát, keverje el szódabikarbónát egy kevés ecettel, hogy kenhető masszát kapjon, majd kenje az érintett felületre. A szódabikarbónát használhatja a zsíros sütő kitisztítására is: hagyja állni a masszát a koszos felületen, majd egy dörzsi szivaccsal súrolja át.

2. Tisztítsa meg a mikrót citrommal!

Ha úgy melegít ételt, hogy nem törli ki minden használat után a mikrót, akkor jó eséllyel a mikró tisztítása egy régóta halogatott feladat. 

De ne aggódjon, erre is van megoldás: egy kis tálat töltsön meg vízzel, facsarjon bele egy egész citrom levét, majd indítsa el a mikrót 4–5 percre! A gőz erejének köszönhetően a citromos víz szépen leoldja a zsíros ételmaradékokat, lerakódásokat és szagtalanít is. Ha lejárt a program, elég csak kitörölni a belsejét, és már tiszta is a mikró!

3. Ablakpucolás egyszerűen

A konyhában és a fürdőszobában, de még az ablakpucolásban is a segítségére lehet egy gőztisztító. Vannak már kisméretű gőztisztítók is, amelyek néhány perc alatt megszabadítanak az órákig tartó suvickolástól, a konyhai csempére tapadt zsíros szennyeződésektől, és még a fugát is tisztává varázsolják. Ha beszerez egy gőztisztítót, az ablakpucolás is szó szerint csak néhány mozdulat lesz!

4. Takarítsa a csempét és a fugát praktikusan

Oldjon fel 1 liter langyos vízben 2 evőkanálnyi mosószódát. Kisebb kefe segítségével a mosószeres vízzel takarítsa le a csempéket és a fugát. A nehezen eltávolítható szennyeződéseket hígítás nélkül dörzsölje át a mosószódával. Végül a felületet alaposan öblítse le tiszta vízzel és puha ronggyal törölje szárazra, fényesre.

Ha további információkra van szüksége, megtalál facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...