Új magyar létra és a régi jugoszláv ablak találkozása

Ablakfelújítás –  Új magyar létra és a régi jugoszláv ablak találkozása

Mi magunk is sok apró praktikát és trükköt vetünk be, hogy megrendelőink érdekében minél gyorsabban, praktikusabban végezhessük el a munkánkat. Képen is mutatjuk, mire gondolunk.

Cégünk több apró fejlesztést is elvégez a saját műhelyében, ezek egyike egy saját létra, amelyre a saját munkánk megkönnyítése érdekében egy plusz pakoló felületet fejlesztettünk. Bízunk benne, hogy az a törekvésünk kívülről is látszik, hogy minél hatékonyabban szeretnénk dolgozni. Ehhez az kell, hogy minden kollégám minél egyszerűbben, praktikusabban végezze el a munkafolyamatokat. Igyekszünk mindent alaposan megszervezni, sőt javítani is a folyamatokat, hogy mindenki pontosan ott legyen, ahol éppen szükség van rá.

A képen az is látszik, amikor a létrát élesben használjuk: ebben a lakásban bontás nélkül szereltünk be új nyílászárókat régi jugoszláv típusú bukó-nyíló ablakokba

Akiknek ilyen ablakuk van, valószínűleg hamar bólogatni fognak e sorokat olvasva. Sajnos, ezt az ablaktípust nagyon nehéz úgy felújítani, hogy valóban korszerű, megfelelően hőszigetelt otthonunk legyen. Valószínű, hogy a megoldást az ablakcsere fogja jelenteni. Azonban ne feledje: az ablakára ráfordított pénz hosszabb távon megtérülő befektetés.

A jugoszláv típusú üveg jellemzője, hogy a két ablakszárny kapcsolt és két különálló üvegrész van benne, ennélfogva tisztítása igen körülményes. Az ilyen ablakok döntő többsége mára már lóg, ezt onnan a legegyszerűbb észrevenni, hogy használatkor jóval nagyobb erőfeszítésbe kerül az ablak ki- és becsukása. Az ablaktok alsó részén jól látszik a festék kopása, ami jelzi, hogy ráfekszik az ablakszárny a tokra.

A jugoszláv típusú ablaknál jómagam az új ablak beépítését bontás nélkül tartom a legjobb megoldásnak. Kivitelezése gyors, az új ablak akár egy óra alatt beépíthető. Nem jár bontással, ráadásul megmarad a zsalugáter is. Ebben az esetben e helyett redőnyt építettünk be a nyílászáróhoz.

Ha önnek is régi, elavult ablaka van, hívjon vagy írjon elérhetőségeinkre, szívesen megnézzük, mit tehetünk a megoldás érdekében.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.