Valószínűleg nem az évszázad üzletét ajánlja a hétvégén becsöngető szaki

Ablakfelújítás – Valószínűleg nem az évszázad üzlete

Mindig mondjuk, hogy fontolja meg alaposan, kit enged be otthonába. A kivételesen kedvezőnek látszó ajánlatokról nagyon hamar kiderülhet, hogy csak átverés. Legyen figyelmes, gondolja végig alaposan, szüksége-e van arra a felújításra, amit olcsón mérnek. Olvasónk történetét adjuk közre ebben a témában.

Egyik rendszeres olvasónk küldte az alábbi történetet nekünk:

Az történt, hogy szombaton becsöngetett egy ember Szegeden a Sárosi utcai panelben, hogy a házban akciós ajtófelújítást végez (akkor akciós, ha több ember is beugrik a lépcsőházból, erről ugyan a közös képviselő semmit nem tudott). Azt állította, hogy a meglévő ajtót bevonja borovi fenyővel, illetve öt ponton rögzíthetővé teszi. Sokat olvasva weblapjukat, mi természetesen nem kértünk ebből, ugyanakkor az üzletkötő rendkívül agresszív volt, arról meg, hogy milyen cég nevében beszél, nem nagyon derült ki semmi. A kérdésem az, hogy ez a hétvégén becsöngetünk, agresszívan tukmálunk módszer még 2020-ban is mindig megy? Mit gondoltok, jó volt ezt a „mestert” elhajtani vagy életem bizniszéről estem el?

Még mindig keresik a naivokat 

Sajnos ezek a házalások még a mai napig is látható jelenségek a városokban és a falvakban. Hétvégén becsönget valaki, nagyon kedvező ajánlatot tesz a nyílászárók felújítására, gyakran papír nélkül vesz fel előlegeket a felújításra. Sajnos főleg az idősebbek lesznek áldozatai az átverésnek – eltékozolva nehezen összeszedett pénzüket. Bár az üzletkötő vagy a menedzser alaposan végigjárja az épületeket, de az ajánlat után sok esetben még csak meg sem történik a kivitelezés. Ez bizony egy veszélyes dolog.

Ki a megbízható?

A valóban szolgáltatni akaró vállalkozásoknak referenciájuk van, a legtöbb esetben honlapjuk, ahol esettanulmányok, cikkek, segítő írások támogatják, hogy ön a legjobb döntést hozhassa meg. Átlátható, könnyű elérhetőségeket adnak meg ezek a cégek honlapjukon, szóróanyagaikon. Láthatja a mester arcát, telefonszámát. Legkönnyebben úgy is utánajárhat, hogy megbízható céggel van dolga, hogy beírja a Google-be a cég nevét és a céginformáció alapján láthatja, hogy milyen céggel áll szemben. A megbízható cégek nem lépcsőházakban üzletelnek, hanem ön keresi meg őket telefonon vagy e-mailben. Néhány napon belül visszajeleznek önnek. Megbeszélnek egy személyes találkozót önnel és az ablakával. Felelős árajánlat a legtöbb esetben csak akkor adható, ha a mester ténylegesen látta az ablakot, felmérte, hogyan lehet jobbá tenni, milyen lépések szükségesek a korszerűsítéshez.

A felmérés után kaphat végleges árajánlatot a munkára, ezt a legtöbbször emailben, de mindenképpen írásos formában kell megkapnia. Itt én érthetően leírom, hogy milyen felújítási munkákra van szükség, és ezek mennyibe kerülnek (alapanyag és kivitelezés). A jó mesterek garantálják, hogy a munkájuk csakis minimális porral, piszokkal, felfordulással jár. Ezt természetesen a munka végén fel is takarítják maguk után. Az átadás-átvétellel, illetve a teljesítés utáni fizetéssel a munka lezárul. Ha így újítja fel ablakát, akkor nem éri csalódás, végül komfortosabb, melegebb, könnyen csukódó, korszerű ablaka lesz. 

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...