Védje otthonát a nyár veszélyei ellen!

Ablakfelújítás – Védje otthonát a nyár veszélyei ellen!

Rengeteg energiát, időt és pénzt fektetünk abba, hogy lakásunkat és a környékét szebbé varázsoljuk. Az otthonok tekintetében a nyár az egyik legveszélyesebb időszak.

Az elmúlt években például jellemzővé váltak az egyre nagyobb és hirtelen erővel lecsapó viharok. A statisztikák szerint 2008 és 2017 között havonta átlagosan több mint 3 ezer, összesen több mint 300 ezer viharral kapcsolatos kárbejelentés érkezett a magyar biztosítókhoz. Akiknek az otthonát már érte kár, tudja, milyen veszélyekkel kerülhet szembe. De mire figyeljünk, hogyan biztosítsuk otthonunk harmóniáját, illetve hogyan tudjuk mérsékelni az otthonunkat veszélyeztető károkat?

A szélsőséges időjárás semmit sem kímél

Ahogy írtuk, ma már nem ritkák itthon sem a hirtelen megjelenő viharok. Ezért mielőtt elmennénk otthonról, ügyeljünk arra, hogy a nyílászárók zárt állapotban legyenek. Az utóbbi évek szélviharai is folyamatosan figyelmeztetnek, hogy időnként javasolt a tetőburkolatok átvizsgálása is, hogy megelőzzük a további károkat, baleseteket. Mélyebben fekvő helyiségek, domboldali, hegyoldali ingatlanok esetében célszerű gondoskodni a megfelelő vízelvezetésről, nem csak a lehulló csapadék, hanem a közterületről bezúduló víz miatt is.

A kertben található értékeinket is óvjuk meg

A szabadban használt kerti bútorok, berendezések többszázezer forintos értéket is képviselhetnek. Eltűnésük vagy rongálódásuk komoly anyagi veszteséget jelenthet. A kertben található növényzet is értéket jelent számunkra, amibe nemcsak pénzt, hanem rengeteg időt és energiát is fektettünk, amelyet egy nagy intenzitású jégeső percek alatt tönkre tehet. A kertben található dísznövények, saját magunknak termelt növények vihar, jégeső vagy egy felhőszakadás miatti veszteségei is mérsékelhetők egy erre szóló biztosítási fedezettel. Gondoljunk csak bele, mennyi mindennel rendeztük be a kertünket: kerti bútorok, gyerekjátékok, kutyaház, épített medence. Ezekre is köthető ma már kiegészítő biztosítás.

Ne feledkezzünk meg a betörőkről sem!

A betöréses lopás és hasonló bűncselekmény károk a válaszadók harmadát aggasztják leginkább, így ez is jelentős veszélyforrásnak számít. Vannak különböző elterjedt praktikák, melyekkel megvédhetjük a lakásunkban található értékeket a nem várt látogatóktól. Egyrészt fontos, hogy ne tegyük egyértelművé, ha huzamosabb ideig nem tartózkodik senki a házban – például lehúzott redőnyökkel vagy a közösségi média aktivitásainkkal. Emellett megkérhetünk valakit, például a szomszédot, ha megbízunk benne, hogy távollétünk alatt néhányszor nézzen rá otthonunkra. A betörők dolgát biztonsági ajtókkal és ablakokkal is megnehezíthetjük.

Ha további információra van szüksége, facebookos oldalamon is elérhet.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...