Végzős ifjonc diákjaink

Ablakfelújítás – Végzős ifjonc diákjaink

A koronajárvány okozta vészhelyzet ellenére sikeres vizsgát tett cégünknél négy diák, akik öt óra alatt készítették el vizsgaremekjüket. Közülük hárman maradnak is a cégnél, nagyon számítunk kiváló munkájukra továbbra is.

Azt valljuk, hogy ma minden piaci szereplőnek kivétel nélkül a képzett szakemberekre van szüksége. Sok helyen ugyanakkor azt tapasztalják, hogy egy-egy generációváltáskor egyre kevesebb jól képzett és motivált fiatal lép a nyugdíjba vonulók helyére. 

Hogy ez ne így legyen, mi azzal küzdünk, hogy utánpótlás-nevelési céllal tanulói programot indítottunk. Fontos emellett természetesen a hagyományos munkaerőkeresés is számunkra, de azért az utánpótlás nevelésére is egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk.

A Rácz Ablakfelújító Kft-nél magas szinten biztosítjuk a tanulók szakmai fejlődését. Szakembereink megtanítják őket a szakma fortélyaira és a helyes géphasználatra. Továbbá nagy hangsúlyt fektetünk a korábban megszerzett elméleti tudás gyakorlatba való átültetésére. Fontos számunkra, hogy a tanulók szakmai tisztességet érezzenek abban, amit létrehoznak, és az alkotás öröme mellett megbecsült környezetben lehessenek. 

További prioritásaink között szerepel, hogy a XXI. századi modern eszközök és a fejlett szakmai ismeretek elsajátítása mellett nagy szerepet biztosítunk a finommotorikus mozgások javítására, ahol a hagyományos eszközök használatát és a munka valódiságát szeretnék megtanítani számukra.

Végzős diákok a cégnél

A cégünknél szerződéssel tanuló diákok a fél év alapképzés utáni hároméves gyakorlati képzést teljesítették nálunk. A képzés végén vizsgaremeket hoztak létre, azaz egy egypolcos szekrényt készítettek ollós csapozással készült ajtóval. 

A feladattal 5 óra alatt kellett végezni, ez mindenkinek sikerült. Végül két négyes, egy hármas és 1 kettes osztályzattal mindenki sikeres vizsgát tett. A végzősök közül hárman úgy döntöttek, maradnak az asztalosszakmában a cégünknél.

A képzési program ezzel nem állt meg vagy ért véget, természetesen továbbra is nagy szeretettel várjuk az asztalosdiákokat a műhelybe.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...