Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Pollenszezonban az ablak is védvonal

Ablakfelújító munkánk során már többször volt nekünk hálás a megrendelő, mert ablakai szigetelése és a nagytakarítás után csökkentek allergiás tünetei, egyszerűen jobban érezte magát otthonában. Így segíthet az ablakfelújítás az allergiák elleni harcban.

Hangyainvázió?

Ablakfelújíítás – Hangyainvázió?

Munkánk során több lakásban tapasztaltuk, hogy problémás vendégek jelennek meg, legfőképp a hangyák. Ezek az élőlények élelem reményében vagy a csapadékos időjárás elől térnek be a lakásba, s képesek megbújni az apró repedésekben. Érdemes házi módszerekkel megpróbálkozni megszabadulni tőlük.

Ötvözni a modernt a hagyományossal

ablakfelújíítás – Ötvözni a modernt a hagyományossal

Munkatársaink Budafokon, a főváros déli részén, egy egykori pincészet közelében lévő lakásban dolgoztak. Arra kerestek választ a tulajdonos kérésére, hogy megőrizhető-e a múlt úgy, hogy a jelen, sőt a jövő kihívásaira is válaszolni képes nyílászáró szülessen. Hogy ez sikerült-e, kiderül cikkünkből.

Leáldozóban a műanyag korszaka a polgári lakásokban

Ablakfelújíítás – Leáldozóban a műanyag korszaka a polgári lakásokban

Bár még mindig népszerű alapanyag a műanyag, egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy a műanyag nyílászárók népszerűsége a polgári lakásokban fokozatosan csökken, így egyre többen döntenek a fa nyílászárók visszaállítása mellett. Számos olyan megkeresés érkezik hozzánk, hogy szeretnék visszaállítani a régi kinézetűre vagy ahhoz hasonló megjelenésű és osztatú fa nyílászáróra a jelenlegi műanyag ablakot vagy ajtót.

Mobilklíma kivezetése egyedi megoldással

Ablakfelújítás –  Mobilklíma kivezetése egyedi megoldással

Egyik felmérésünk során különös egyedi kéréssel találkoztunk. A helyiségből kivezető mobilklíma csövére kellett megoldást találnunk.

Ablakaink és a környezeti hatások

Ablakfelújítás – Ablakaink és a környezeti hatások

Az ablakok nem csupán fényt és friss levegőforrást biztosítanak otthonunkban, de fontos szerepet játszanak a hőmérséklet szabályozásában és a külső zajok elleni védelemben is. Emiatt a környezeti hatások jelentősen befolyásolhatják az ablakok állapotát és működését, sőt hosszabb távon károsíthatják is azokat.

Miből látható, hogy ablakfelújításra lenne szükség?

Ablakfelújítás – Miből látható, hogy ablakfelújításra lenne szükség?

Bizony, néha még a legjobb ablakok is elöregednek vagy megsérülnek. Ahhoz, hogy házunk, lakásunk energiahatékony maradjon és otthonos kényelmünk megőrizhető legyen, fontos figyelnünk az ablakok mindenkori állapotára, majd időben intézkednünk, ha ez szükséges. De honnan ismerhetjük fel, hogy az ablakainknak felújításra van szükségük?