Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Új belső ablakszárnyak – de hogyan?

Ablakfelújítás – Új belső ablakszárnyak – de hogyan?

Régi kapcsolt gerébtokos ablakoknál előfordulhat az a helyzet, hogy egyes szárnyak olyan rossz állapotba kerülnek, amit már nem érdemes felújítani, azaz cserére szorulnak (mint a csatolt képen is látható esetben). Tehát a külső szárny marad, a belsőt cseréljük. Mire kell figyelni ilyen munka esetén?

Van lehetőség a redőny megszüntetésére?

Ablakfelújítás – Van lehetőség a redőny megszüntetésére?

Sokan fordulnak hozzánk azzal a kérdéssel, hogy lehetséges-e megszüntetni a meglévő redőnyüket. Mielőtt nekiesnénk a feladatnak, érdemes körbejárni ezt a kérdést.

Amikor fontos az ablak külső megjelenése és felosztása

Ablakfelújíítás –Amikor fontos az ablak külső megjelenése és felosztása

Városképi jelentőségű homlokzattal rendelkező polgári házaknál sokszor előírás, hogy a nyílászárók újragyártása esetén az eredeti felosztású és kinézetű ablakokat használjuk. A legtöbb esetben ezekben az épületekben kapcsolt gerébtokos, azaz dupla szárnyú (külső–belső) ablakok találhatók, ahol az ablakok cseréje a tokok bontása nélkül történik. Míg a régi gerébtokos ablakokat díszített ráma osztások jellemezték, napjainkban elterjedt megoldás az álosztás, vagyis a duplexosztás. Ilyenkor külön-külön üvegtábla helyett egyetlen üvegtáblát építenek be.

A korábbi fix ablak helyére tehetek nyíló ablakot?

Ablakfelújíítás – A korábbi fix ablak helyére tehetek nyíló ablakot?

Az esetek döntő többségében lehetséges fix ablak helyére nyíló ablakot beépíteni, ám akadnak szempontok, melyeket fontos szem előtt tartani. Cikkünkben végigvesszük ezeket.

Pollenszezonban az ablak is védvonal

Ablakfelújító munkánk során már többször volt nekünk hálás a megrendelő, mert ablakai szigetelése és a nagytakarítás után csökkentek allergiás tünetei, egyszerűen jobban érezte magát otthonában. Így segíthet az ablakfelújítás az allergiák elleni harcban.

Hangyainvázió?

Ablakfelújíítás – Hangyainvázió?

Munkánk során több lakásban tapasztaltuk, hogy problémás vendégek jelennek meg, legfőképp a hangyák. Ezek az élőlények élelem reményében vagy a csapadékos időjárás elől térnek be a lakásba, s képesek megbújni az apró repedésekben. Érdemes házi módszerekkel megpróbálkozni megszabadulni tőlük.

Ötvözni a modernt a hagyományossal

ablakfelújíítás – Ötvözni a modernt a hagyományossal

Munkatársaink Budafokon, a főváros déli részén, egy egykori pincészet közelében lévő lakásban dolgoztak. Arra kerestek választ a tulajdonos kérésére, hogy megőrizhető-e a múlt úgy, hogy a jelen, sőt a jövő kihívásaira is válaszolni képes nyílászáró szülessen. Hogy ez sikerült-e, kiderül cikkünkből.