Legfrissebb híreink

Legfrissebb híreink

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Ablakfelújítás a-tól z-ig

Mostanában azt tapasztalom, hogy egyre többen tartják magukat ablakfelújítónak. Úgy értem ezt, hogy olyan ablakokhoz hívnak, amelyek már átestek az üvegcserén, de aztán a lakók arra panaszkodnak, hogy nem erre számítottak és nem elégedettek az eredménnyel. Nem is lehetnek, hiszen szinte mindenki csak az üvegcserét és a gumitömítést vállalja el, mert az a legtisztább munka és leggyorsabb bevételi forrás. Elmarad a tokozat utólagos púrhabbal való szigetelése, a redőnytok utólagos szigetelése és az ablakszárnyak  megfelelő passzítása. A vasalatok átnézése híján nehezen is csukódik az ablak. Egy jó ablakfelújító cégnél már az árnyékolástechnika sem jelent gondot. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy az üvegcsere önmagában nem ablakfelújítás, hanem csak egy része. A teljes képhez még több munkafázis tartozik, amelyet mi mindig komplexen végzünk el.

Ablak helyére ajtót – lehetséges?

Ablakfelújíítás – Ablak helyére ajtót – lehetséges?

A címben olvasható kérdés a legtöbbször a komplett lakásfelújítás során fogalmazódik meg a tulajdonosban, amikor otthona akár egy teljesen új belsőépítészeti kialakításán gondolkodik. Egy ilyen teljes átalakulás során falazatokat lehet megnyitni, teret növelni, helyiségeket átrakni. Ennek része lehet, hogy hirtelen felmerül az ötlet, tegyük az ajtó helyére az ablakot vagy épp fordítva, az ablak helyére az ajtót. Kell ettől félni? Van erre jó megoldás?

Nincs bukó funkciója az ablakomnak, mit lehetne ezzel tenni?

Ablakfelújíítás – Nincs bukó funkciója az ablakomnak, mit lehetne ezzel tenni?

Egy lakásfelújítás teljes kiadása sokszor nagyon aprónak látszó tételekből adódik össze. Egy tulajdonosnak ezért van mit átgondolnia, hogy belül maradjon azon a kereten, amit lakásának felújítására szán. Ugyanakkor előfordulhat, hogy amit így megnyerünk a réven, elveszíthetjük később a vámon.

Ki érkezik idén hamarabb: a Mikulás vagy a kéményseprő?

Ablakfelújítás – ki érkezik idén hamarabb: a Mikulás vagy a kéményseprő?

A tél beköszöntével várnak ránk a rendszeresen visszatérő feladatok otthon, ilyen például a fűtés beindítása. Ennek kapcsán felmerülhet sok lakástulajdonosban az aggodalom: vajon mennyire lesz drága majd a téli fűtés rezsije? Szerencsére napjainkban a fűtési rendszereknek is egyre komolyabb energetikai elvárásoknak kell megfelelniük.

Kell-e rács az ablakomra?

Ablakfelújítás – Kell-e rács az ablakomra?

A biztonságot nyújtó rácsozást van, aki kedveli, van, akiben viszont a börtön, azaz a bezártság érzetét kelti. Tudni érdemes, hogy tökéletes, a betolakodót mindig kívül tartó, betörésbiztos megoldás egyelőre nem létezik, azonban késleltetni mindig lehet a bejutást. A biztosítók is ezt a szempontot veszik figyelembe, ha egy otthoni kár kifizetéséről van szó.

Motoros a redőny, de akkor mi hajtja?

Ablakfelújítás – motoros a redőny, de akkor mi hajtja?

A motorral ellátott redőnyök a 2000-es évek első felében kezdtek megjelenni a hazai piacon. Az első elérhető szériák egy elég bonyolult megoldással, manuális beállíthatósági lehetőséggel rendelkeztek. Ez azt jelentette a gyakorlatban, hogy egy műanyag pálca segítségével lehetett egy kicsi, szűk helyen beállítani a redőny alsó vagy felső megállási pontját. Ma a piacon található redőnymotorok már szerencsére automatikus működtetésűek. Előfordul azonban, hogy vásárlás után felvetődik a kérdés: az én motoros redőnyömben hol helyezkedik el a motor?

Mit tehetünk az ablak jó állapotáért?

Ablakfelújíítás – Mit tehetünk az ablak jó állapotáért?

Sokan úgy gondolják, hogy a nyílászárójukat időközönként le kell csak festeni, így a gondozásuk teljes körű. Ez azonban tévhit, ennél sokkal többet tehet ablakai fittségéért.

Cápauszony nem csak levesben vagy a vízben van

Ablakfelújítás – Cápauszony nem csak levesben vagy a vízben van

Gondolná, hogy az ablakán egy cápauszony merül fel? Sok szakkifejezés csal mosolyt az arcunkra, hiszen némelyikük furcsa, és talán okkal gondoljuk, hogy köze volt a barkácsolás közben elfogyasztott italnak is a születéséhez. Szerencsénkre ma már az internet segít értelmezni azokat a szavakat, amely alapból fejtörést okoznának, mint például a cápauszony a nyílászárón.