Ablakok védelme a napfény és az időjárás ellen

Ablakfelújítás –  Ablakok védelme a napfény és az időjárás ellen

Ebben a cikkünkben a fa ablakok megfelelő védelmének kialakítási lehetőségét mutatjuk be. Talán már mindenki számára ismert, hogy ablakainkat elsősorban az időjárás viszontagságai és az UV fény ellen kell óvni. Ennek a ma ismert legjobb védelmi megoldása az alumínium profillal felszerelt szárnytakaró.

Ezen, a cikkünk mellett nagyban is megnyitható fotón egy hőszigetelt üvegezésű, régi Sofa típusú ablakhoz készült, az ablakszárny védelmére szolgáló szárnytakaró profilt látunk.

Miért van erre szükség?

A fa kezeletlenül, nem odafigyelve sajnos nem túl strapabíró alapanyag, az időjárási viszontagságok bizony nem kímélik. Bármely, a napfénynek vagy az esőnek kitett fa alapanyagon a festék előbb elkezd repedezni, leperegni, majd végül a fa korhadásnak indulhat. 

A fa ablakokat legtöbbször az alsó részükön kezdi ki az időjárás. Az erős napsütés és a gyorsan változó időjárás egyre gyorsabban roncsolja a festéket.

Mit tehet a tulajdonos? 

Erre a természetes folyamatra fel kell készülni, azaz 1–2 évente rá kell szánni az időt a karbantartásra. Nekünk, fával dolgozó iparosoknak is egyre jobban kell tökéletesítenünk az ablakfelújítás részleteit, hogy munkánk a megváltozott, néha bizony zord időjárási körülményeknek is meg tudjon hosszú távon felelni.

Mi milyen megoldást ajánlunk?

Az ablakfelújítás műveletei során – a tulajdonossal mindig egyeztetve – mi az ablak vízszintes részére, azaz az ablakszárny védésére egy úgynevezett szárnytakaró profilt fejlesztettünk ki, amelynek alkalmazását erősen javasoljuk minden, ablakát felújító tulajdonosnak.

Ezt, az  alumíniumból készült profilt már nem egykönnyen kezdi ki az időjárás – így biztosítunk hosszú élettartamot a meglévő felújított ablaknak.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.