Amikor a nyílászárón át süvít a szél

Ablakfelújíítás – Amikor a nyílászárón át süvít a szél

Írásunkban egy, a nyolcvanas években megépített bejárati ajtóról lesz szó, amely bár nagyszerűen működött, egy fontos területen mégis nagyon alulteljesített: beengedte a hideget.

Amikor kimentünk a helyszínre, és a megrendelő megtisztelt azzal, hogy beengedett a lakásába, minden panaszát megértettük. Az ajtó alatt ömlött be a lakásba a hideg, bizony süvített a kinti szél, ahogy az ajtó mögött álltunk.

Sajnos menthetetlen

Ennél a 80-as években készült típusnál jellemző hiba, hogy egy idő után nem záródik jól. Ennek alapvető oka az, hogy alul a küszöb nem fa, nem egy húszszor húszas fém zárt szelvény. Emiatt az ajtónak nincs megfelelő záródási pontja. Sajnos ez a hiba felújítással sem javítható, hiszen a fémbe nem lehetséges gumitömítést marni vagy más módon javítani a zárhatóságát.

A megrendelő az új ajtó kapcsán azt is szerette volna, hogy nagyon sok fény jöjjön be rajta, pont úgy, mint ennél a régi ajtónál. A korábbi ajtó függőleges osztásban készült. Az új esetén viszont, hogy a kívánsága teljesüljön, teli üveges megoldást választottunk katedrál üvegezéssel, hiszen, ha átlátszót tettünk volna az ajtóba, akkor bárki könnyen beláthatott volna a lakásba.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.