Amit más nem vállalt: egy vízvezető felújítása

Ablakfelújíítás – Amit más nem vállalt: egy vízvezető felújítása

Bele merünk fogni olyan munkába, amibe más nem? Ha tudjuk a megoldást, akkor bátran. Egy vízelvezető megújításának története.

Egyik megrendelőnk félve kérdezte tőlünk: érti, hogy ki tudjuk modern, hőszigetelt üvegre cserélni a nyílászáróinak üvegét, de tudunk-e kezdeni valamit a vízvezetővel. Ő akárhányszor lefesti, mindig tönkremegy. Már több szakit is kérdezett, de ők csak széttárták a kezüket, hogy ez egy ilyen megoldás, ők az üveggel igen, de az asztalosmunkával nemigen tudnak mit kezdeni.

A vízvezető fölpördülése szinte természetes folyamat valóban, mivel vízszintes felületen van, és a napsugárzás teljes mértékben az ablak alját érinti. Ezért azt ajánlottuk neki, hogy rakjunk föl az ablakra egy vízvezetőt takaró alumínium profilt alumíniumból. 

Miért jó az alumínium profil?

Ez a megoldást hosszú időre leveszi a vállunkról a gondot, hiszen a vízszintes farész nem fog találkozni az új faszerkezettel, és ezáltal a napsütés, hogyha érik, akkor nem fog fölpördülni.

A megrendelő másik kérdése volt az, hogy a gittel, a régi, kipotyogásra hajlamos gittel mi történik? Ugyanis a régi gittnek az a tulajdonsága, hogy még beépítés során puha állagú, de mikor már megkeményedik, akkor egy rideg állapotú, ami azt jelenti, hogy a régi négy milliméteres üveg beépítése után, ha az üveg rezonál vagy a hideg-meleg hatására mozog, akkor ez a kemény szerkezetű gitt el fog repedezni.  A felújításaink során a gitt teljesen megszűnik a régi nyílászárókon, mert mi nem használunk gittet. A hőszigetelt üvegszerkezetet egy profil segítségével építjük be, és szilikonágyba építjük. 

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.