Apró sikerélményt kínálunk a jövő asztalosainak

Ablakfelújíítás –Apró sikerélményt kínálunk a jövő asztalosainak

Számos madárfaj tölti hazánkban a telet, ilyenkor még jobban rászorulnak az emberi segítségre. Így gondolta ezt a Móravárosi Szegedi Móravárosi Szakképző Iskola és csapatunk is, így jött létre az asztalost szakmát is népszerűsítő, közös madáretetős akciónk.

Az iskola arra kérte cégünket, hogy gyártsunk előre fából készült madáretetőket az általános iskolák mostani nyolcadikos tanulóinak. A szakképző tanárai pedig kimennének ezzel a tárggyal a szegedi technika órákra, hogy ezzel is segítsék a madarak sorsát, illetve, hogy népszerűsítsék az asztalos hivatást. 

Nekünk jutott az a nemes feladat, hogy a madáretető tervdokumentációja, szakrajza alapján legyártsuk ezt a kis madáretetőt. A tetejébe persze belecsempésztük cégünk logóját, de bízunk abban, ezért senki nem haragszik meg. A tanulóknak csak össze kell csavarozniuk a darabokat, hogy végül elolvashassák a legfontosabb üzenetet: legyél Te is asztalos. Reméljük, több fiatal választja majd végül ezt a hivatást.

Miért fontos a madarak etetése?

Télen sokkal nehezebb a megfelelő, energiadús táplálék beszerzése, ezért a madarak a felállított etetőket szívesen látogatják. Az ideális etetési intervallum november legelejetől április közepéig tart.

Az etetőket lehetőleg olyan helyen helyezzük el, ahol a madarak nyugodt, de könnyen megközelíthetően tudják használni. Ha kutyánk vagy macskánk is van, akkor lehetőség szerint tegyük megfelelő magasságba az etetőt, amit a macskák nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak megközelíteni.

Fontos tudni, hogy madárnak kenyeret, morzsát, lisztet, pattogatott kukoricát nem adunk. Ezek az ételek megsavanyodhatnak, valamint bélbetegségeket és pusztulást okoznak.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.