Bemutatkozás

Rácz Ferenc vagyok, a Rácz Ablakfelújító Kft. ügyvezetője. Felmenőim között a családban volt már asztalos, így tudatosan készültem erre a pályára.

Rácz Ferenc és társa – ablakfelújítás, épületasztalosság1998  

Sikeresen kitanultam az épületasztalos szakmát. Gyakorlati időm alatt a nyílászárók gyártásának és javításának szakmai részét sajátíthattam el.

2002

Egyéni vállalkozást indítottam, amelynek fő tevékenysége az ajtók, ablakok beállítása, valamint szúnyoghálók készítése volt.

2003

Megjelent a piacon egy új technológia, az utólagos nútmarásos szigetelés. Ezzel a technológiával kezdődött el a régi nyílászárók utólagos korszerűsítése. A szigeteléssel nagyon eredményesen újítottuk fel a régi nyílászárókat, kiemelten jól sikerült vele a lakásokat mentesíteni a huzattól.

2006

Kitanultam az üveges szakmát is, így ettől az évtől már a katedrál, a float vagy a hőszigetelt üvegek cseréje sem jelent gondot. Egyre komplexebb javításokat tudunk így végezni az ügyfelek elégedettségére.

2007

Szolgáltatásunkat árnyékolástechnikával egészítettük ki, hogy teljes körű ablakfelújítási munkákat tudjunk vállalni. A régi ablakok felújítását redőny, reluxa, roletta vagy mobil szúnyogháló beépítésével tudjuk vállalni.

2008

Egyre magasabb követelményeknek kellett megfelelni, mert munkánk során azt éreztük, hogy nem elég az ablakok utólagos gumitömítését elvégezni, ha az üvegfelületen továbbra is igen nagy a felületi áthűlés. Saját fejlesztésünkként hoztunk létre minden típusú fa ablakra olyan utólagos profilrendszert, mellyel a régi típusú, még egyrétegű üvegezésű ablakot is korszerű hőszigetelt üvegezésre tudjuk cserélni.

2011

Olyan komplex megoldást kínálunk a régi fa nyílászárók teljes körű felújítására, amellyel energiatakarékosságban és komfortérzetben is fel lehet venni a harcot az új, korszerű nyílászárókkal is. Az ebben az évben létrehozott weboldalunkkal is azt szeretnénk népszerűsíteni, hogy fontolja meg mindenki a nyílászárók felújítását, és ne egyből az új fa vagy műanyag ablakra való cserén gondolkodjon. Weblapunk címe egyben legfontosabb üzenetünk is: az ablakfelújítás.

2012

Az egyéni vállalkozást lezárva, szintén szakmabeli feleségemmel együtt, új céget alapítva Rácz Ablakfelújító Kft-ként folytattuk működésünket. Az érdeklődésre és elégedett ügyfeleink számos ajánlására való tekintettel megnyitottuk szolgáltatásunkat Budapesten is. Ezen a környéken nagyobb munkáink közé sorolhatjuk a Szentendrei Szerb Püspöki Palota nyílászáróinak felújítását.

2014

Újabb fejlesztésbe kezdtünk. Ezúttal a régi fa tokozat utólagos szigetelését kellett megoldanunk. A feladatot egy profi Flir E60 BX hőkamerával tudtuk tökéletesre fejleszteni. A piacon ekkor egyedüliként tudtunk ezt a szolgáltatást elvégezni.

2015

Megnőtt az igény a zajszigetelésre is, különösen a főváros zajos körútjain lévő lakásokban. Kifejlesztettünk egy olyan komplex megoldást a régi kapcsolt gerébtokos ablakokhoz, amely akár 40 dB feletti zajvédelemre képes.

2016

Megnövekedett megrendeléseink miatt bővítettük kapacitásunkat, iroda-átalakítást végeztünk annak az érdekében, hogy a határidők betartása továbra is pontos legyen. Ebben családi vállalkozás révén feleségem, Ráczné Zsólyomi Edit nagy szerepet töltött be.

2017
Irodánk fejlesztése ebben az évben is folytatódott. Családi vállalkozásunk bővült sógornőnkkel, aki ügyfélszolgálati feladatkört tölt be, így naprakész információkkal tudja ellátni érdeklődőinket.

2018

Munkaerő-hiány lévén asztalos-tanulói foglalkoztatást indítottunk, hogy a későbbiekben is megoldott legyen a cég zavartalan működése.

2019

Ebben az évben az utánpótlás-nevelésről kellett gondoskodni, ugyanis ez a szakma is érzi a korra jellemző hiánytüneteket. Ennek folyománya, hogy egy oktatói képzés elvégzése után magam is részese lehetek azon keveseknek, akik asztalos növendékeket taníthatnak, azaz hozzájárulhatnak az utánpótlás szakmai, szellemi és lelki fejlődésének alakításához.

Képzés

Ebben az évben megalapozva az utánpótlásnevelést a tanulói programunk is kiépült, ahol tevékenyen törekedtünk a hallgatók és a szakmai sarokpontok közös koherenciájára. A duális képzésért tartott minden megmozduláson részt veszünk, ezzel is elsajátítva a friss ismereteket, melyet a hallgatóink fejlődésért be is építünk programunkba. Erről itt és itt akár bővebben olvashat.

2019-es csapatunk

Csapatunk

Ebben az évben elnyertünk a BCP Rating Kiemelten megbízható vállalkozás díját.

BCP Rating 2019

Reméljük, hamarosan Ön is beenged bennünket állapotfelmérésre a lakásába.

Rácz Ferenc
cégvezető