energiamegtakarítás

Miből látható, hogy ablakfelújításra lenne szükség?

Ablakfelújítás – Miből látható, hogy ablakfelújításra lenne szükség?

Bizony, néha még a legjobb ablakok is elöregednek vagy megsérülnek. Ahhoz, hogy házunk, lakásunk energiahatékony maradjon és otthonos kényelmünk megőrizhető legyen, fontos figyelnünk az ablakok mindenkori állapotára, majd időben intézkednünk, ha ez szükséges. De honnan ismerhetjük fel, hogy az ablakainknak felújításra van szükségük?

Miért pördül le a festék a zsalugáterről?

Ablakfelújíítás – Miért pördül le a festék a zsalugáterről?

A zsalugáter bármely ház külső homlokzatának valódi éke lehet egészen addig, amíg esztétikus, szép állapotban van. A zsalugáter nagy előnye, hogy bármilyen nyílászáró-típusra utólag felszerelhető, hátránya viszont, hogy a felületkezelése sokszor nem tud elég tartós lenni, különösen, ha déli oldalon helyezkedik el. Azért vannak módszerek, amellyel tartósabbá tehetjük a zsalugátert, ezekről szólunk e cikkben.

Meddig jó a hőszigetelt üveg az ablakomban?

Ablakfelújíítás – Meddig jó a hőszigetelt üveg az ablakomban?

A hőszigetelt üveg ablakunkban fontos szerepet játszik a hőmegtartásban és a komfortérzet biztosításában. Azonban, mint minden más tárgynak, ennek is véges az élettartama. Cikkünkben bemutatjuk, hogy meddig tart ki egy hőszigetelt üveg, illetve honnan tudjuk, hogy mikor kell cserélni.

Összefügghet fűtési rendszerünk átalakítása az ablakfelújítással?

Ablakfelújíítás – Összefügghet fűtési rendszerünk az ablakfelújítással

Egy lakás fűtési rendszerének átalakítása nem csupán a hőkomfortot befolyásolja, de ablakainkra is érezhető hatással van. A termodinamika törvényei alapján a hő mindig a melegebb felületről a hidegebb felé áramlik. A fűtési szezonban ablakaink a lakás leghidegebb pontjai közé tartoznak, ennek megfelelően itt távozhat a legtöbb hő az utca felé.

Gondolkodott már napelemek telepítésén otthonában?

Ablakfelújíítás – Gondolkodott már napelemek telepítésén otthonában?

Sokak számára ma már evidencia, hogy a napelemek által előállított energia tiszta és megújuló energiaforrás. Az így előállított energia nem jár üvegházhatású gázok kibocsátásával, azaz légszennyezéssel, így csökkenti a környezeti terhelést, amivel hozzájárul a klímaváltozás elleni küzdelemhez is. Miután otthonában telepítették a napelemes rendszert, a napenergia kvázi ingyenesen áll a rendelkezésre, ezzel pedig hosszú távú megtakarítást eredményez energiaszámláján.

Elbújtatva bár, de rejtve nem

Ablakfelújíítás – Elbújtatva bár, de rejtve nem

A klímaberendezések nemcsak otthona komfortját növelik, de egyre érezhetőbben hozzájárulnak a lakás energiahatékonyságához is. A klímaváltozás egyre érezhetőbb hatásaival a klímaberendezések a megfelelő minőségű ablakok mellett szinte elengedhetetlen eszközzé váltak a komfortos otthoni és munkahelyi környezet megteremtéséhez.

Szükséges féltető a bejárati ajtó fölé?

Ablakfelújíítás – Szükséges féltető a bejárati ajtó fölé?

A bejárati ajtó felületkezelése kulcsfontosságú tényező a hosszú élettartam és esztétikai megjelenés szempontjából. Az időjárás viszontagságainak való kitettség miatt fontos olyan megoldásokat alkalmazni, amelyek nemcsak védelmet nyújtanak, hanem a komfortérzetet is növelik. A külső oldal fölé épített féltető egy lehetséges és hatékony módja annak, hogy megóvjuk a bejárati ajtót az időjárás káros hatásaitól.

Ki érkezik idén hamarabb: a Mikulás vagy a kéményseprő?

Ablakfelújítás – ki érkezik idén hamarabb: a Mikulás vagy a kéményseprő?

A tél beköszöntével várnak ránk a rendszeresen visszatérő feladatok otthon, ilyen például a fűtés beindítása. Ennek kapcsán felmerülhet sok lakástulajdonosban az aggodalom: vajon mennyire lesz drága majd a téli fűtés rezsije? Szerencsére napjainkban a fűtési rendszereknek is egyre komolyabb energetikai elvárásoknak kell megfelelniük.

Utólagos szigetelés: hogy ne fújjon át rajta a szél!

Ablakfelújítás: Utólagos szigetelés: hogy ne fújjon át rajta a szél!

A púrhabbal történő tömítés az ablakok, ajtók tokozatának szigetelésére egy viszonylag új találmány, a régi ablakok beépítése során egészen az 1990-es évekig nem vagy alig használták itthon.

Vajon barátok-e a hideg és az ablakfelújítás?

Ablakfelújítás – Vajon barátok-e a hideg és az ablakfelújítás?

Sok érdeklődő fordul hozzánk azzal a kérdéssel, hogy bár sajnálja, de nem időben gondolta át otthonában a szükséges felújítást, viszont immár nem szeretné megvárni a következő nyarat. Ugyanis nagyon rosszul szigetel az ablaka, valósággal süvít a szél a nyílászárókon át. Tudja, hogy lekésett a jó időről, de tudunk-e neki segíteni, vagy csak és kizárólag melegben lehet ablakot felújítani.