hogyan spóroljak?

Családi házak és társasházak felújítása

Ablakfelújíítás – Családi házak és társasházak felújítása

A társasházak általában több lakóegységet foglalnak magukba, míg a családi házak csak egyetlen család lakótereként szolgálnak. Ebből következik, hogy a társasházak felújítása általában bonyolultabb és nagyobb méretű beruházást jelenthet, hiszen ez több lakást, illetve közös területeket – például folyosók, lépcsőházak, lift, közös udvarok vagy parkolók – is érintenek.

Nincs bukó funkciója az ablakomnak, mit lehetne ezzel tenni?

Ablakfelújíítás – Nincs bukó funkciója az ablakomnak, mit lehetne ezzel tenni?

Egy lakásfelújítás teljes kiadása sokszor nagyon aprónak látszó tételekből adódik össze. Egy tulajdonosnak ezért van mit átgondolnia, hogy belül maradjon azon a kereten, amit lakásának felújítására szán. Ugyanakkor előfordulhat, hogy amit így megnyerünk a réven, elveszíthetjük később a vámon.

Új ajtó készült Balatonvilágoson

Ablakfelújíítás – Új ajtó készült Balatonvilágoson

Megrendelőnk nem szerette volna, hogy bontással is járjon a bejárati ajtó megújítása, ezért szolgáltatásaink közül az új ajtó beépítését választotta – a tokozat elé beépítve.

Hol érdemes még drótüveget használni?

Ablakfelújítás –  Hol érdemes még drótüveget használni?

A drótüveg, más nevén a huzalhálós üveg a benne lévő drótháló miatt erős, így nagyobb nyomásnak is ellenáll. Esetleges törés esetén nem esik szét, csak reped. A drótháló egyben tartja, így még a törése esetén is viszonylagos biztonságot nyújt. Kihasználják még tűzálló képességét is, ezért találkozunk vele bejárati vagy liftajtókon is.

Sokkal többet tesznek félre lakásra a magyarok

Ablakfelújítás –  Sokkal többet tesznek félre lakásra a magyarok

A járvány idején felhalmozódott megtakarítások jelentősen nagyobbak voltak, mint az azt megelőző időszakban, az öngondoskodás célja azonban nem változott számottevően – olvastuk egy nemrég megjelent cikkben. De mit jelent az a mindennapokban?

Utánpótlás-neveléssel a szakemberhiány ellen

Ablakfelújítás – Utánpótlás-neveléssel a szakemberhiány ellen

Nagyjából 4,5 hónap telik el egy szakemberrel való kapcsolatfelvétel és a munka tényleges megkezdése között egy városi lakásfelújításnál – derült ki nemrégiben egy online felmérésből. Mi ennek vajon az oka?

Hogyan lehet jövőre még kisebb a rezsi?

Ablakfelújítás – Hogyan lehet jövőre még kisebb a rezsi?

Úgy érzi, amit csak lehet, megtett otthon, hogy csökkentse a fűtésszámlát, mégis úgy érzi, csak az utcát fűtötte megint az idei fűtésszezonban? Készüljön fel már most a teendőkre, hogy tavasszal, nyáron célirányosan tudjon szakembert keresni, és jövőre spórolhasson a fűtésen!

Mi várható tavasszal az építőiparban?

Ablakfelújítás – Mi várható tavasszal az építőiparban?

Felmérések szerint több mint félmillió háztartásban terveznek lakásfelújítást, de egyelőre nagy kérdés, hogy a  támogatásra jogosultak közül mennyien és mennyiért korszerűsítenek majd.

Érdemes pénzt költeni egy régi kapualjra?

Ablakfelújítás –Érdemes pénzt költeni egy régi kapualjra?

Budapesten, egy fontos belvárosi épület egy részének átalakításáról olvastunk érdekes blogbejegyzést. A Deák téri épület lakói ma már otthonaik vagy irodáik kiterjesztéseként tekinthetnek a nagy műgonddal felújított kapualjra.

Van helyes sorrend a lakásfelújítás során?

Ablakfelujitas - Van helyes sorrend a lakásfelújítás során?

Otthonunk teljes körű felújítása mindig óriási vállalkozás, melyhez bár nagyon érdemes, de voltaképpen képtelenség mindent pontosan előre megtervezni. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy van egy olyan észszerű sorrend, amit betartva megkönnyítheti a saját dolgát. Ebben a cikkben összeszedtük, szerintünk milyen sorrendben érdemes végigmenni a lakásfelújítás lépésein.