tippek, trükkök otthon

Pollenszezonban az ablak is védvonal

Ablakfelújító munkánk során már többször volt nekünk hálás a megrendelő, mert ablakai szigetelése és a nagytakarítás után csökkentek allergiás tünetei, egyszerűen jobban érezte magát otthonában. Így segíthet az ablakfelújítás az allergiák elleni harcban.

Hangyainvázió?

Ablakfelújíítás – Hangyainvázió?

Munkánk során több lakásban tapasztaltuk, hogy problémás vendégek jelennek meg, legfőképp a hangyák. Ezek az élőlények élelem reményében vagy a csapadékos időjárás elől térnek be a lakásba, s képesek megbújni az apró repedésekben. Érdemes házi módszerekkel megpróbálkozni megszabadulni tőlük.

Mobilklíma kivezetése egyedi megoldással

Ablakfelújítás –  Mobilklíma kivezetése egyedi megoldással

Egyik felmérésünk során különös egyedi kéréssel találkoztunk. A helyiségből kivezető mobilklíma csövére kellett megoldást találnunk.

Beltéri ajtók zörgése, nyikorgása: okok és megoldások

Ablakfelújíítás – Beltéri ajtók zörgése, nyikorgása: okok és megoldások

A zörgő és nyikorgó baltéri ajtók bosszantók lehetnek, ezzel pedig ronthatják az otthonunk hangulatát. Szerencsére a legtöbb esetben a probléma könnyen megoldható egy kis odafigyeléssel és némi barkácsolással.

Ablak a szomszédra: lehetőségek és korlátok

Ablakfelújíítás – Ablak a szomszédra: lehetőségek és korlátok

Felmérésünk során egy lakás tulajdonosa felvetette a kérdést, hogy van-e lehetősége új ablakot nyitni a szomszéd felé a fényviszonyok javítása érdekében. Bár vannak korlátozások, de kérdésére alapvetően pozitív a feleletünk.

Szárítógép a fürdőben, avagy miért számít mégis a méret?

Ablakfelújítás – miért számít mégis a méret

Az egyik otthoni felmérésünk során az derült ki, hogy a régebbi építésű lakásokban gyakran nem gondoltak előre a berendezési tárgyak, mint például egy új szárítógép behelyezésére. Emiatt előfordulhat, hogy a kiválasztott gép nem fér be a fürdőszoba ajtaján, ami komoly fejtörést okozhat a tulajdonosnak.

Ablakaim védelmére hol találok szakembert?

Ablakfelújítás – ablakaim védelmére hol találok szakembert?

Amikor egy otthon felújítása során az ablakok karbantartására kerül a sor, a legtöbb lakástulajdonos automatikusan a festésre gondol. Azonban a szakemberek tudják, hogy ablakok esetében nem festésről, hanem mázolásról vagy lazúrozásról van szó. Cikkünkben megnézzük, mi a különbség e három fogalom között, illetve mikor melyik eljárást érdemes választani.

Mit tegyünk, ha nincs redőnyünk, csak a helye?

Ablakfelújíítás – Mit tegyünk, ha nincs redőnyünk, csak a helye?

A redőnyök praktikus és esztétikus árnyékoló eszközök, amelyek segítenek a fény és a hőmérséklet szabályozásában. A redőnyök tokja az a rész, amiben a redőny szerkezetét elrejti a gyártó, ez általában egy egyszerű dobozszerű építmény. Ha nem szeretné vagy épp nem lehet a tokot az ablak- vagy ajtókeretbe építeni, lehetőség van arra is, hogy a tokot a falra szereljük – majd esztétikus módon elrejtsük.

Felújítás: egyeztessünk kivitelezővel vagy legyünk a magunk urai?

Ablakfelújíítás – Felújítás: egyeztessünk kivitelezővel?

Sok esetben felmerül a kérdés, hogy vegyük-e igénybe egy felújítás során egy kivitelező segítségét vagy inkább szervezzük meg saját magunk a munkálatokat.

Mi köze az ablakoknak otthonunk higiéniájához?

Ablakfelújíítás – Mi köze az ablakoknak otthonunk higiéniájához?

Talán senki számára nem kérdés, hogy ablakainknak, azok állapotának nagy szerepe van otthonunk energiahatékonyságának és kényelmének megteremtésében. Egy ablakfelújítás nemcsak esztétikai szinten javítja az otthonunk megjelenését, hanem számos előnyt kínál a hőszigetelés, a zajcsökkentés és az energiahatékonyság terén is. Cikkünkben bemutatjuk azt is, milyen szerepe van otthonunk higiéniájában az ablakoknak.