Ezzel az ablakkal nem lehet randizni

Ablakfelújítás –  Ezzel az ablakkal nem lehet randizni

Ezt mondta csapatunknak a lakásában állva a megrendelőnk, egy fiatal férfi, aki most keresi álmai hölgyét. Hozzátette, csak sötétben tudja megmutatni otthonát a kiválasztott hölgynek, annyira rémisztően néz ki a műanyag ablaka. Azonnal átéreztük az ablakot látva a problémáját.

Páciensünk egy külső-belső szárnnyal rendelkező, régi kapcsolt gerébtokos ablak volt fénykorában. Sajnos az előző tulajdonos kevés energiát fektetett a patinás ablak megőrzésére, ehelyett egy olcsó műanyag ablakot épített be a korábbi ablak helyére. Maga a beépítés is elképesztően igénytelen, kókány megoldások sorát mutatja fel.

A csapnivaló kivitelezés mellett a legnagyobb gondot az jelenti, hogy az ablaknyílás maga is leszűkült, így kevés fény jut be a lakásba. Bár a megrendelő arra tett javaslatot, hogy építsünk be egy új faablakot – sajnos az sem jelentene megoldást a megvilágításra, mert az is szűkítené az ablaknyílást.

Mi lehet a megoldás?

Így arra adtunk neki ajánlatot, hogy visszaállítjuk a nyílászárót az eredeti állapotába, amellyel az ablak megszépül, energetikailag hatékony marad, a fény is bejut a lakásba – és így már nem lesz kellemetlen élmény a randizás sem.

Nagyon fontos, hogy ápoljuk, gondozzuk ezeket az ablakokat, mert kevés odafigyeléssel sokáig szolgálnak bennünket. Az ablak visszaállításának ára munkafolyamatként majdnem annyira drága, mintha vadonatúj ablakot készítenénk. Ezért is fontos, hogy foglalkozzunk otthonunkban a régi kapcsolt gerébtokos ablakokkal.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.