Faramuci helyzet a hálóban

Ablakfelújítás – Faramuci helyzet a hálóban

Egy funkcióvesztett ablakot kellett megmentenünk Budapesten. A cikkből kiderült, hogyan sikerült.

Megrendelőnk Budapesten, a Korányi Sándor utcában vásárolt új lakást. A régi nagypolgári házak nagy belmagassággal rendelkeznek, eme adottság révén tudtak egyik helyiségben galériát kialakítani, amelynek a fölső részén egy hálószoba helyezkedett el. 

Mivel beépítés során a kapcsolt gerébtokos ablakot kettészelte a galéria, ezért eléggé faramuci helyzet alakult ki, mert nem lehetett nyitni a nyílászárót – se a fölsőt, se az alsót – normálisan használni.

A megrendelő természetesen azzal keresett meg, hogy mit tudunk a helyzettel kezdeni. Ebben az esetben egy új nyílászárót ajánlottunk neki, mert a régi nyílászáróval már nem volt érdemes foglalkozni. Egyrészt azért, mert nagyon-nagyon rossz állapotban volt. Persze van az a rossz állapot, amit érdemes még megújítani. Azonban ebben az esetben jóval praktikusabb lett egy új nyílászáró beépítése, hiszen azt így plusz funkcióval, azaz egy bukó-nyíló funkcióval is el tudtuk látni. 

Így a beépítés során felülre, a galériába is került egy kis bukó–nyíló ablak, amit a másiktól teljesen külön lehet használni. Az alsó, a kis előszoba részre, azaz a galéria aljába pedig egy másik bukó-nyíló ablakot tettünk, hogy ez is jól használható maradjon.

A megrendelő nagyon örült, hogy sikerül kikerülni a faramuci helyzetből, amelybe a régi ablak hozta.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.