Gyakori kérdések

13 válasz [Utolsó bejegyzés]
szerkeszto
Offline
Csatlakozott: 2011/11/28

Várjuk bármilyen szolgáltatásunkkal kapcsolatban a felmerülő kérdéseiket! Ezzel is segíteni szeretnénk Önnek a döntés meghozatalában.

 
SzLívia
Offline
Csatlakozott: 2013/04/21
Régi ablak

Tisztelt Rácz Ferenc!
Budapesti panelházban lakunk, az ablakaink - mint megállapítottam - úgynevezett teschauer ablakok. Elhatároztuk, hogy nem akarunk műanyagot, voltaképpen tetszik a mostani. Elég jól szigetel, nincs megvetemedve. Csak le kell csiszolnunk és festenünk. A gond az, hogy az előző tulajdonos telibe lefestett mindent kb 4-6 éve az ablakon, a gumi szigetelést is, a teschauer csavarokat és a zárakat, zsanérokat is.
A kérdésem az lenne, hogy belső reluxát lehet még valahol kapni? Házilag be lehet építeni? Zárakat, illetve a tokban lévő zárnyelv fogó "bigyót" árulnak még valahol? (Ez utóbbi sajnos már könnyen törik.) Ön foglakozik ilyesmivel?
Köszönettel:
Sz. Lívia

admin
Offline
Csatlakozott: 2011/11/02
Tisztelt Sz.Lívia Igen, lehet

Tisztelt Sz.Lívia

Igen, lehet belső reluxát kapni. Házilag be is lehet építeni, mivel csak négy csavarral kell felfogatni.

A „zárnyelv fogó bigyót” a tessauer ablakhoz kagylós záródarabnak hívják.

Ezt nagyobb zárszaküzletbe árulnak. Budapesten csak ablakfelújítást tudunk végezni, ablakjavítást nem.

Köszönöm a kérdését! Tisztelettel Rácz Ferenc

szerkeszto
Offline
Csatlakozott: 2011/11/28
Nincsen partnercéggel kapcsolatom

Tisztelt Lacam!
Az ön ablakai – a leírtak alapján – kapcsolt gerébtokos ablakok.
A távolság miatt elsőként tisztelettel kérek öntől emailben képeket az ablakokról, emellett pedig üvegméreteket. Ez alapján kalkulálok önnek előzetes árat.
Ha az megfelel, ez alapján amikor ablakfelújítást Budapesten vagy Kecskeméten végzek, esetleg – gyűjtőmunkába – el tudom végezni a kért munkát önnek is!
Köszönöm érdeklődését!
Tisztelettel: Rácz Ferenc 

Lacam
Offline
Csatlakozott: 2012/11/15
Távolság - ár

Üdvözlöm,

Egy hónapja vásároltunk egy kis falusi házat. Ami nagyon tetszik benne, hogy világosak a szobák, ami hátrány, hogy az ablakok szerintem szinte a házzal egyidősek. 11db 2 szárnyú ablak, ami két rétegű (úgyértem, van egy külső illetve belső ablak a tokban...azok az ablak üvegek egy rétegűek...a tokokra is ráférne egy nagy generál)

Kész anyagi csőd lenne az összes ablak cseréje/javíttatása, így csak egy részére futná. A baj az, hogy Szegedtől nagyon messze van, Dunaújváros mellett falu.

Ön, esetleg Önnek valami partner cége nem dolgozik hozzánk közelebb? (látván a referencia munkáit, kezdek reménykedni, hogy sikerülhet még valamit kihozni a jelenlegi ablakokból, a teljes csere, tényleg hatalmas összeg lenne) Ha nincs partnere a környéken, van tudomása valakikről, akik megbízhatók, jó munkát végeznek Dunaújváros és környékén?

Hozzávetőlegesen mennyibe kerülne egy ilyen két szárnyú, de 2db szimpla ablakból álló nyílászáró felújítása?

Üdv.: Lacam

lorIstvan
Offline
Csatlakozott: 2012/08/29
Kérdésem

Tisztelt Rácz Ferenc úr! A kérdésem a következő lenne az rendben van hogy kicserélik a kapcsolt gerébtokos ablakba az üveget hőszigetelőre és nútmarással szigetelik ez így rendben is van de eddig egyik ablakfelújító cég sem tudott kielégítő választ adni hogy a tok mögötti légüres térrel mi lesz mert ha arra nincs megoldás,már pedig úgy néz ki akkor semmi értelme az egész ablakfelújításnak mert a tok mellett ömlik be a hideg. Ez miatt áll vagy bukik az ablakfelújítás döntése.

admin
Offline
Csatlakozott: 2011/11/02
Hőkamerával tudom a megoldást
Tisztelt Kérdező,
 
Igen, nemcsak az ön, hanem a szakirodalom kérdése is a tok és a fal közötti hézag tömítetlensége. Ez elég kényes, mert szerintem sokan nem gondolják ezt, de ezen áll vagy bukik a kapcsolt gerébtokos, bontás nélküli felújítás egésze, hiszen az ablakszárny tömítetlensége után a második legfőbb probléma a tok tömítetlensége.
 
Hosszú évekig a szakma problémái közé tartozott a tok mögötti rész utólagos purhabbal való tömítése, igazából a kiforrott technológia kifejlesztése számomra akkor valósult meg,  amikor 2011 novemberben beruháztam egy ipari hőkamerára. Ez a beruházás segített a megoldás tökéletesítésében. Merem állítani, hogy egyedüli megoldással, elsőként a magyar piacon tudok szolgálni.
 
Tisztelettel
Rácz Ferenc
lorIstvan
Offline
Csatlakozott: 2012/08/29
Tapasztalat

Tudom hogy nem a gyakori kérdésekhez tartozik de úgy gondoltam hogy ezt meg kell itt jegyeznem. Rácz Ferencet a fórum kérdésem után kihívtam felmérni az én és a szomszédom lakását és nem ő adta a leg olcsobb ajánlatot de a kielégítő válasza hatására bizalmat keltett bennem én megrendeltem a munkát a szomszédom pedig az olcsobb szakembert választotta. A két munka között lényeges minőségi különbségek léptek fel. Utólag merek mindenkit bíztatni hogy ne csak az ár alapján döntsön!

Erdodi
Offline
Csatlakozott: 2012/08/29
Redőnytok?

Kérdésem ehhez a témához kapcsolódik, nekem is kapcsolt gerébtokos ablakaim vannak az rendben van hogy tokot purhaboznak üveget cserélnek höszigetelnek és nútmarással szigetelik az ablakokat,de nálam,beépített redőnytok is van amin ugyancsak jön a hideg. Erre szeretnék választ kapni hogy ezt a problémát hogyan oldják meg?

admin
Offline
Csatlakozott: 2011/11/02
Szigeteljük!

Tisztelt Kérdező,
 
redőnytok szigeteléssel is foglalkozunk, mégpedig úgy, hogy a redőnytok belső ajtaját és a tok tetejét hungarocellel szigeteljük, plusz a redőnytok-ajtót nútmarásos szigeteléssel tömítjük.

bakos
Offline
Csatlakozott: 2012/08/29
Beépített régi redőnylécet

Beépített régi redőnylécet cserélnek-e?

admin
Offline
Csatlakozott: 2011/11/02
Igen, cserélünk!

Igen, cserélünk!

szerkeszto
Offline
Csatlakozott: 2011/11/28
Nem penészedik le a fal, ha az ablakfelújítást választja!

Kérdésére, hogy mivel jobb az ablakfelújítás bontás nélkül, ezt tudom felelni:
Elsőként, pont a félelmére hivatkozom, nevezetesen, hogy lepenészedik-e a fal, ha műanyag ablakra cseréli régi ablakát.
Az ablak bontás nélküli felújításakor nem kell félnie, hogy lepenészedik a fal, hiszen megmarad a természetes szellőzése az ablaknak. Ez máris, úgy gondolom, egy nagy előny a műanyag ablakkal szemben!
Másrészt ez költséghatékony, mert az új ablak beépítés ára kétszer annyi, mint az ablakfelújítás bontás nélküli ára (megmarad a redőny, a szúnyogháló,nem sérül a homlokzat). 
Fontos, hogy nem jár felfordulással! Ezt válassza, ha nem szereti a felfordulást, de szereti a gyors, tiszta munkát (nincs helyreállítási költség)!
Egyetlen hátránya az új ablakkal szemben: hiányozni fog az új, korszerű megjelenés.
Ebben az esetben a másik szolgáltatásunkat ajánlom: az új ablak beépítést bontás nélkült.

fibri31
Offline
Csatlakozott: 2011/12/22
Miért jobb az ablakfelújítás a műanyag ablaktól?

Mivel jobb mint egy műanyag ablak az önök által ajánlott,ablakfelújítás bontás nélkül?Az én házam ablakai 1980-as évekbe épült,az ablakok külső belső szárnyasak vékony üvegezésűek.Műanyag ablakra szeretném cserélni de félek hogy lepenészedik a fal és gondolkodásba hozott az ablakfelújítás bontás nélküli megoldás!