Higiénikus nyílászárók nyilvános épületekhez

Ablakfelújítás – Higiénikus nyílászárók nyilvános épületekhez

Az elmúlt időszakban kiemelt fókuszba került a higiénia, valamint az ehhez kapcsolódó megelőző intézkedések. Az emberek maximális védelme érdekében különleges óvintézkedéseket kellett bevezetni legfőképpen olyan helyeken, ahol tömegre lehet számítani. Ide tartoznak például az iskolák, egészségügyi létesítmények, szállodák, irodák és közigazgatási épületek.

A nagyobb forgalommal rendelkező közösségi tereknél kiváló megoldásnak bizonyulhatnak a kifejezetten erre a célra kifejlesztett ajtók. Intézményi környezetben a vírusok terjedésének redukálásáért a sűrűn használt felületeket minél gyakrabban ajánlott tisztítani. Ennek megfelelően a nyílászáróknak ellenállónak kell lenniük az erős tisztítószereknek. 

A középületekben emellett gyakran találkozhatunk akadálymentes ajtókkal, amelyek lehetővé teszik, hogy minél kevesebbet kelljen érintkezni a felületekkel. Emellett az építőknek és a tervezőknek biztosítaniuk kell, hogy a bejáratok megfeleljenek a legmagasabb szintű higiéniai és gyakran biztonsági követelményeknek is. 

Ma a piacon már elérhetők olyan ajtók, amelyek kémiailag ellenállók a tisztító és fertőtlenítő eljárásokkal szemben. Emellett olyan változatok is vannak, amelyek a mikrobákkal, például gombákkal és baktériumokkal szemben is hatékonyan felveszik maguktól a harcot. 

Fókuszban a biztonság

A felszereltségtől függően a különféle változatok nemcsak középületekben használhatók, hanem laboratóriumokban, egészségügyi kutatóközpontokban, valamint olyan helyiségekben is, ahol rendkívül szigorú higiéniai követelmények vannak. A helyszíni igényektől függően ezek a különféle variációk kombinálhatók is egymással, így akár a meglévő biztonsági vagy akusztikus előírások is teljesíthetők.

Ezeknek az ajtóknak az akadálymentes verziói teljesítik az ipari szabványokat, és szinte minden esetben egyéni igényekre is szabhatók, azaz opcionálisan tűz-, füst-, valamint hanggátló felszereltséggel is kérhetők.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.