Hogyan lehet megőrizve felújítani?

Ablakfelújíítás – Hogyan lehet megőrizve felújítani?

A képen egy régi városi ajtótokot látunk, amibe új nyílászáró lett beleépítve. Mielőtt beleépítettük, a panasz arra volt a megrendelő felől, hogy ő nem szeretné kidobni a nyílászárót, de már érzi azt, hogy a meglévő nyílászáró nagyon vékony és gyorsan áthűl. Előtte egy vastag függönyt rakott a tok elé, és azzal csillapította a beáramló hideget.

Mi az új nyílászáró beépítést, azaz új ajtó beépítést bontás nélkül ajánlottuk neki, és ezáltal megmaradt a régi patinás tokozat, és belekerült egy új ajtó, ami annyiban különbözik, hogy a fölső része fix üvegezéssel került beépítésre. Előtte a fölső ablakok nyíltak, de mivel nem szellőztetnek, ezért a költséghatékonyság szempontjából a fölső felét fixre építettük. A fotón is látható, hogy egy nagyon széles ajtóról van szó. Ebben az esetben a régi pántot egy erősített pánttal szereltük, hogy ne lógjon az ajtó, és hosszú éveken keresztül legyen biztosított a tökéletes nyitása.

A megrendelő viszont ragaszkodott ahhoz, hogy a régi kilincsnek a megjelenése ugyanúgy megmaradjon. Sajnálatos módon az új nyílászárónál nem tudjuk pont ezt a régi kilincset visszarakni, ugyanis a zárbetét és a kilincs közötti távolság nem volt ugyanaz, vagyis hát teljesen más méretű.

Éppen ezekre az esetekre van egy olyan kézműves céggel kapcsolatunk, amely pont erre a problémára szakosodva a régi kilincsnek a megjelenését, illetve anyagminőségét is biztosítva tudnak az új nyílászáróra is régi patinás kilincset gyártani.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.