Ismét megmentettük és korszerűsítettük a több mint 100 éves ablakokat!

Ablakfelújítás – Ismét megmentettük a több mint 100 éves ablakokat

Megrendelőnk lakásában a múlt század elején készült fa ablakokat találtunk. Kérésére ezeket is felújítottuk, hogy megfeleljenek a modern kor elvárásainak.

Amikor a képen látható ablakok készültek, abban az időben a szigetelési szempontok nem számítottak túl sokat. 

Érdekesség, hogy eddigi, egyébként hosszú életük során többször is felújították ezeket – de eddig még egyetlen alkalommal sem a modern hőszigetelési elvárásoknak megfelelően. Most ez is megtörtént.

Hogyan újultak meg?

Az ablakokba új, hőszigetelő üvegezést építettünk, majd a tokozatot utólagosan szigeteltük. Így az eredetileg meglévő alsó festék-felperdülést is megakadályoztuk, hiszen a szigetelésnek köszönhetően megszűnik a hőhíd, és így páralecsapódás is. 

Miért perdül fel a festék?

A festék felperdülésének egyébként nagyon jellemző oka, hogy túl vékony az üveg, illetve az, hogy a tokozat szigeteletlen. Ezek megoldásával legtöbbször a probléma megszűnik.

Ha önnek is olyan ablaka, amelyet érdemes megmenteni, hívjon vagy írjon elérhetőségeinkre, szívesen megnézzük, mit tehetünk a megoldás érdekében.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.