Katedrálüvegezés

A legfontosabb: a megfelelő katedrálüveg kiválasztása – szeretnénk, ha segítségünket kérné már ebben a fázisban is – igényei és a legfontosabb trendek figyelembevételével. A katedrálüveg évtizedekig lehet lakásának dísze, ezért nem mindegy, hogyan választja ki. 

Az üvegmintát, ha bennünket választ, már a helyszínen hozzá tudja mérni az ajtóhoz, így könnyebben dönthet az önnek legmegfelelőbb üvegfajta mellett. 

A kiválasztott üveget szilikonágyba helyezzük, ez által jobban felveszi a rezonanciát, nem törik olyan könnyen, biztonságosabb. Ez a megoldást nem zörög az ablak mozgatásakor, és ha baleset miatt mégis eltörik, a szilikonágy a törött részeket is egyben tartja.

Katedrál üvegek

Retró üvegek

Ezek az üvegek leginkább a 70-es, 80-as években voltak közkedveltek az építőiparban. Ettől még a mai napig elérhetőek. Korábban több fajtát is piacra dobtak, mára a Fehér diamate, a Fehér pókháló és a Sárga pókháló típusok kaphatóak. A retró hangulatuk miatt ezek a sablonra öntött üvegminták ma is népszerűek.

Fehér diamante

Fehér_diamante_small.jpg

Ennek az üvegtípusnak az apró hegyes mintája megtöri és visszatükrözi a fényt, így hasonlít a gyémánt csillogásához. Kisebb és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 4 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Fehér pókháló

Pókháló_small.jpg

Ez a fehér mintás üveg, amelynek mintái szabálytalanok. A minta közepe felváltva csíkos, illetve apró pettyes, emlékeztet a pók hálójára. Elsősorban nagy felületekre ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 5 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Sárga pókháló

Sárga_pókháló_small.jpg

Szintén pókhálóra emlékeztető, sárga mintás üvegtípus. A nagy felületekre ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 8 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


További üvegeinkért kattintson!