Könnyítsük meg ablakaink működtetését

Ablakfelújíítás – Könnyítsük meg ablakaink működtetését

Több felmérésünk során is úgy láttuk, hogy az idősebb lakástulajdonosok számára az ablakok mozgatása akár komoly kihívást is jelenthet. Szerencsére az ablaknyitó motorok beépítésével jelentősen megkönnyíthetjük a mindennapokat számukra, de nem csak nekik! Más épületekben, akár irodaházakban is hatékonyabbá és kényelmesebbé tehetjük a munkavégzést ezen innovatív megoldások segítségével.

Motoros ablaknyitók a kényelemért és a biztonságért

Ma már az ablakmozgató motorok széles választéka áll rendelkezésre, így mindenki megtalálhatja az igényeinek és költségvetésének legmegfelelőbb típust. Valamennyi modern és elegáns megjelenésű, így bármilyen belső térbe illeszkednek. A lehetőségeket az alábbiakban mutatjuk be – csak röviden.

Láncos ablaknyitó motorok: A legkisebb és legcsendesebb motorok közé tartoznak, lánccal mozgatva az ablakot. Ideálisak kis és közepes méretű ablakokhoz, és remek választást jelentenek otthoni használatra.

Orsós ablaknyitó motorok: Erősebb nyomatékkal rendelkeznek, mint a láncos motorok, így nagyobb ablakok mozgatására is alkalmasak. Strapabíróak és hosszú élettartamúak, ideálisak irodai és ipari környezetben történő használatra.

Pneumatikus ablaknyitók: Ezek sűrített levegőt használnak az ablakok gyors és hatékony nyitására és zárására. Ideálisak ipari alkalmazásokhoz vagy nagy méretű ablakokhoz, ahol a gyors mozgatás elengedhetetlen.

Elektromos karos nyitók: Elektromos motorok segítségével mozgatják az ablakot, illetve különböző hosszúságú karokkal rendelkeznek, így a nyitási szög tetszés szerint beállítható. Alkalmasak különféle ablakformákhoz és méretekhez. Működhetnek távirányítóval, fali kapcsolóval, automatizált szenzorokkal vagy akár okostelefonos alkalmazással.

Mik az előnyei a motorizált ablaknak?

Az ablaknyitó motorok széles körben alkalmazhatók, a lakóépületektől kezdve az irodaházakon át az ipari épületekig és üvegházakig. A legfontosabb az általuk nyújtott kényelem, hiszen így az ablakok nyitása és zárása egy gombnyomással elvégezhető, távirányítóval, fali kapcsolóval, okostelefonnal vagy akár automatizált szenzorok segítségével. Ez különösen előnyös idősek, mozgáskorlátozottak vagy kisgyermekes családok számára. Fontos szempont lehet alkalmazásuk esetén az energiahatékonyság, hiszen az ablaknyitó motorok automatizálhatók, így nyáron a meleg levegő távozását, télen pedig a meleg levegő bent tartását segítik elő, energiát takarítva meg. Az ablaknyitó motorok legtöbbször távolról is vezérelhetők, így otthonról távollétkor is biztosíthatjuk otthonunk biztonságát. Ezenkívül a motorok automatikusan bezárhatják az ablakokat, ha eső vagy szél érzékelhető. Emellett e motorok lehetővé teszik a nehezen elérhető ablakok szellőztetését is, így a friss levegő biztosítása minden szobában egyszerűbbé válik.

Ha további ablakfelújító tippekre kíváncsi, nézzen szét facebookos oldalamon is.