Meddig tart a nyílászáróm felújítása?

Ablakfelújítás – Meddig tart a nyílászáróm felújítása?

Az ügyfelek már az első kapcsolatfelvétel során, de legkésőbb a felméréskor felteszik a kérdést: meddig fog tartani a felújítás? A jogosan elhangzó kérdésre ebben a cikkben fogunk részletesebben is válaszolni.

Új vagy régi ablak?

Egy ablak vagy egy ajtó teljes körű felújításának hossza nagyban függ attól, hogy milyen típusú felújítást választott az ügyfél: új ablakot építtet be a meglévő tokba vagy a régi ablakát szeretné korszerűsíteni

Az új nyílászáró nyilván gyorsan a helyére kerülhet, a felújítás viszont – a nyílászárók számától függően – néhány napig is eltarthat. Ugyanakkor nagyon ritkán fordul elő az, hogy egy hétnél több felújítási idővel kelljen számolnia a tulajdonosnak. Az ablakfelújítás átlagos időtartama tehát a kisebb munkáknál 1–3 nap, nagyobbaknál 5–7 nap. Ami még nyújthatja az időt, az a fa festése: ha a megrendelő festés­–mázolást is kér, abban az esetben a felújítással minimum 7 napig kell számolni, ami a festéssel együtt akár kéthetes munka is lehet.

Hol fogunk lakni?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy hogyan, miként tudják a lakást használni a felújítás alatt? Hideg lesz? Kosz lesz? Arra nagyon odafigyelünk, hogy az ablakszárnyaikat vesztett nyílászárókat úgy bevédjük, hogy fűthető, azaz élhető maradjon a lakás a felújítás ideje alatt is. Büszkék vagyunk arra, hogy működésünk közel húsz esztendeje alatt sosem kaptunk erre vonatkozó panaszt ügyfeleinktől a felújítás során. 

Természetesen odafigyelünk az egyedi igényekre is, például, ha a tulajdonos úgy érzi biztonságosnak, OSB lappal is fedjük a nyílászáró helyét.

Redőnnyel könnyebb

A felújítás során sok segítséget nyújt a redőny megléte az ablakon, mert nyári időszakban elég lehet azt lehúzni addig, amíg az ablakszárnyakat leakasztjuk. 

Ha további, hasonló tippekre kíváncsi, érdemes szétnéznie facebookos oldalunkon is.