Még kisebb gázszámla? Lehetséges!

Ablakfelújítás – Még kisebb gázszámla? Lehetséges!

Az ablak nem csak kitekintés otthonunkból a világra. Egy modern, felújított, jó ablakkal energiát nyerhetünk, egy régi, elfáradttal viszont veszíthetünk. A lakásban megtermelt hő tetemes része, szakértők számítása szerint mintegy 30%-a a nyílászárókon, főként az ablakokon keresztül távozik. Nem meglepő, hogy elsősorban a pénztárcánk fogja megérezni, hogy a megfelelő ablakot választottuk-e lakásunk felújításához.

Ha önnek fontos az energia megtakarítás:

Az ablakunk egyik legfontosabb tulajdonsága az energia megtartása. A legjobb hőszigetelésű ablakok minden része tökéletes illesztéssel rendelkezik, hiszen nem csupán az üvegen keresztül távozik az energia. Energiát veszíthetünk a nem megfelelő kerettel, vagy a falba illesztésnél. Az ablak hőszigetelésének objektív mérőszáma az Uw érték, amely minél kisebb, annál hatékonyabb a szigetelés.

Az ablakon keresztül nem csak távozik az energia, hanem érkezik is. A napfény jelentős hőenergiát termel, amely a megfelelő ablakon keresztül fűti a házat. A „g”érték jelzi, hogy az ablakunk a napenergia hány százalékát engedi be lakásunkba.

Kell harmadik réteg?

A hőenergia ki- és beáramlását jelentősen befolyásolja az ablakban található tokok száma. Az új 3 rétegű üvegek sokkal hatékonyabban gátolják meg a termelt energia távozását, így hozzájárulnak a fűtésszámla csökkentéséhez. Ugyanakkor a napfény is nehezebben jut így a lakásba, amitől úgy érezhetjük, hogy hamarabb besötétedik, és fel kell kapcsolni a villanyt.

A kompromisszum: a Solar kivitel

Éppen ezért a 3 rétegű ablakok fontos kiegészítője lehet a Solar kivitel, amely elősegíti a napfény ablakon keresztüli bejutását. A Solar kivitelt elsősorban a közvetlen napfénynek kitett ablakokra érdemes használni, mivel itt működhet a leghatékonyabban a fénygyűjtő képessége. Az ilyen ablakok nem csak az energia megtartásában, de a termelésében is segíthetnek.

Ablak szép házért

Emellett az ablak megjelenése, az elegancia sem elhanyagolható szempont. Az igényes vevők az esztétikára is nagy hangsúlyt fektetnek, sőt a statisztikák azt mutatják, hogy a vevők jelentős része első látásra beleszeret az ablakba. Egy igazán szép, modern faablak rangot ad a háznak.

Ha többet szeretne megtudni, ajánlom facebookos oldalamat.