Minden ablak megérdemel még egy esélyt

Ablakfelújítás – Minden ablak megérdemel még egy esélyt

Ügyfeleinknek nem meglepő már a tény, hogy a nem hőszigetelt, rossz minőségű ablakokon keresztül igen sok energia távozik a laskából, azaz a rossz ablakkal az utcát fűtjük.

Az energiapazarlásban az egyik fő bűnösök a tokok és a keretek hézagai, a rossz illeszkedés, a vékony ablaküvegek – természetesen a falak nem megfelelő hőszigetelésén kívül. Az elavult nyílászárók okozta hőveszteség átlagosan 30-40%, ami igen nagy plusz költséget jelent egy-egy fűtési szezonban. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy az elavult ablakokat nem feltétlenül kell kicserélni, ami sok munkával, költséggel, kosszal járhat, hanem a legtöbb régi nyílászárót fel is lehet újítani. Csapatunk azt vállalja, hogy a régebbi fa ablakokat olyan minőségűre tudja korszerűsíteni, hogy akár jobb hatásfokúak is lehetnek, mint egy új műanyag nyílászáró.

Nem kell kidobni a fa ablakot!

Sokan úgy gondolják, hogy a 10-20 éve beépített fa ablakokat ideje kicserélni, pedig ezeket, a sokszor műemlék jellegű ablakokat is lehet még javítani, felújítani és korszerűsíteni. A fa ablakok a jó konstrukciónak és a jó alapanyagoknak köszönhetően egy átfogó felújítás után újszerű nyílászáróként működhetnek.

Az évek alatt a csapatunk kifejlesztett egy jól bejáratott technológiát arra, hogy hogyan lehet a modern hőszigetelt üveget úgy beépíteni, hogy a maximumot tudjuk kihozni belőle. Azonnal érezhető akár 2–3 fokos hőmérséklet emelkedés is a lakásban, megszűnik a rossz záródás, a huzat. Például ha csak az üveget cseréljük ki thermo üvegre, az már 4-5 év alatt megtérül, nagy mennyiségű hőenergiát tud megtartani.

Ha nagyon elromlott…

Természetesen ha már nagyon nagy mértékben romlott egy nyílászáró állapota, ha jobban megéri újra cserélni, akkor is tudunk nívós új gyártású hőszigetelt fa nyílászárókat ajánlani az ügyfeleinknek, emellett pedig bejárati ajtókat is készítünk.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.