Modern külsővel született újra a bejárati ajtó

Ablakfelújítás – Modern külsővel született újra a bejárati ajtó

Az e cikk melletti, bejárati ajtóról készült fotónkon látszik, hogy a nyílászárót eredetileg a nyolcvanas években rakták a helyére. A vastagságáról ítélve csak inkább beltéri ajtóként funkcionált volna hivatalosan. 

Most, az energiaspórolás idején a megrendelő azért hívott minket, hogy szeretne a megjelenést megtartva egy olyan ajtót, ami már hőszigetelt üvegezésű, illetve a gumitömítések száma is a nullától inkább a kettő felé mozdul el.

A régi ajtóban nem volt semmi szigetelés, mindössze csak egy sima, fölragasztható, boltban kapható szigetelőcsík. A halszálkához a tulajdonos már nem ragaszkodott. 

Az új ajtó szigetelt betétel készült, ami azt jelenti, hogy a külső és a belső héjazat között hőszigetelő, lépésálló hungarocell található, ezáltal a hőszigetelése megfelel a mai elvárásoknak.

A megrendelő vacillált rajta, hogy két- vagy háromrétegű üvegű ajtót rakjon be, hosszas tanakodás után végül a kétrétegű ajtóra voksolt, úgyhogy kétrétegű, 68 mm-es bejárati ajtót építettünk be neki.

Alulra viszont nem szerette volna már a külső alumínium lemezt, hogy ismét felrakjuk, így az új ajtóra már nem került rá.

Emellett a régi ajtónál a sárga üvegezés is idejétmúlt már, ezért csak egy nem átlátszó katedrálüveget raktunk be helyette.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.