Régi küszöb újjávarázsolása

ablakfelújíítás – Régi küszöb újjávarázsolása

Sokszor a kiegészítő munkák a legszórakoztatóbbak. Legutóbb például az történt, hogy az ablakfelújítás után még egy küszöböt kellett helyre rakni.

Ügyfelünk nem szerette volna teljesen kicserélni a régi ajtaját, mert alapvetően elégedett volt vele. Ahogy az a lenti képeken is látszik, a küszöb viszont nagyon rossz állapotban volt, ezért az ablakfelújítás mellé elvállaltuk a küszöb helyreállítását, újravarázsolását is.

Küszöb nélkül valójában nincsen szigetelés, hiába a legfantasztikusabb szigetelő ajtólap, az ajtó alatt bejön a hideg, a zaj. Az egyik lehetséges megoldás az automata küszöb. Az automata küszöbök a maguk feladatát, azaz a hő- és hangszigetelést úgy látják el, hogy szinte láthatatlanok maradnak, és nem akadályozzák a közlekedést sem.

Mit ad még az automata küszöb?

Az ilyen küszöbök további előnye, hogy az ajtó nem igényel semmi padlóval kapcsolatos kiegészítőt, így akár lehet az összes helyiségben ugyanaz a burkolat – mindenféle elválasztó nélkül.

Mivel a lakáson belül gyakran változik a padlószint pontos magassága, s gyakran az ajtószárny által kirajzolt területen belül is előfordul néhány milliméteres eltérés, az automata küszöb egyedi beállíthatósága elengedhetetlen, ezért minden szerkezet rendelkezik állítási lehetőséggel, melynek segítségével finoman behangolhatjuk a küszöbünk működési tartományát.

Az ajtó nyitott állapotában észrevétlen bevésős automata küszöbökön kívül léteznek úgynevezett rászegezős küszöbök is, melyek az ajtó alsó részére vagy oldalára szerelhetők. Ezek a megoldások kevésbé láthatatlanok, viszont a hang- és a hőszigetelési feladatokat ugyanolyan jól ellátják, mint a bevésős változatok.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.