Retróélmény a pallótokos ablakon

Ablakfelújíítás – Retróélmény a pallótokos ablakon

A fotón egy régi nyílászárót, egy kifelé nyíló kapcsolt gerébtokos ablakot, sőt, ha nagyon pontos szeretnék lenni: egy pallótokos ablakot látunk. És érkezik vele egy kis retró szúnyoghálós élmény is.

Anno ugyanis – gyakran nagyon frappáns – házi megoldásokkal oldották meg a szúnyogháló kérdését a lakásokban. A képen azt láthatjuk, hogy az ablak falcába egy úgynevezett jancsiszöggel tűzték fel a szúnyoghálót. És a megoldás – ránézésre – több mint harminc évig működött. Ami hátránya, hogy – ahogy a fotón is látszik – a szúnyoghálót az elmúlt évtizedekben nem sikerült megtakarítani, így sajnos megette a kosz.

Hogyan raknánk fel most?

A mostani, XXI. századi normák szerint jobb megoldásnak számít, ha egy nagyon olcsón elérhető, műanyag szúnyogháló keretet használunk, amelynél természetesen nincs szükség a jancsiszöges megoldásra. 

A keret sokkal esztétikusabb – arról nem beszélve, mennyire egyszerű a takarítása, hiszen egyetlen egy csavarral ki lehet csavarni.

Ha tetszett írásunk, ossza meg a Facebookon. Ha van a témában tapasztalata és hozzászólna, megteheti itt, a cikk alatt vagy akár facebookos oldalunkon is.