Árnyékolástechnika

Redőny, reluxa, szúnyogháló, fa redőny felújítása, gurtnicsere

Reluxa

A reluxákat általában lakáson belül használják mert így nincs kitéve az időjárás viszonytagságainak. A reluxa könnyen kezelhető és nagyon esztétikus. Reluxát készítünk bovdenes vagy üvegpálcás kivitelben. A bovdenes kivitelnél a fordító pálcát az ablakra szereljük. A reluxa lamella szélessége lehet 16mm-es, vagy 25mm-es. Általában a szélesebb lamella az elterjedtebb.

Redőnyt is szerelünk

A redőny hazánkban az egyik legelterjedtebb árnyékolási termék. Ablakok, bejárati ajtók elé szerelik, hogy megvédje az épületeket a felmelegedéstől. Zárt állapotban a redőny maximális sötétséget biztosít. Megkülönböztetünk fa, műanyag és alumínium redőnyt. Régebben a fa redőny volt a legelterjedtebb, de ma már a műanyag redőny ill. az alumínium redőny váltotta fel.
A műanyag redőny a legegyszerűbb kültéri árnyékoló, de ettől függetlenül hosszú az élettartalma. Ár-érték aránya nagyon kedvező, ezért elterjedt.

A szúnyogok ellen

A szúnyoghálók üvegszálas hálóból készülnek, amelyet műanyag, vagy fix keretbe építünk be. A háló anyaga olyan szövet, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak. A kereteket csavarral vagy fém csíptetővel rögzítjük. Készül szúnyogháló felhúzható kivitelben, ilyenkor tokban helyezkedik el, rugóval működik.

Ajtókra alumíniumkeretes hálót készítünk, csavarral vagy mágneszárral, de tolókeretes kivitelben is ajánlott az elkészítése.