Új típusú redőny

Hagyományos redőnyök

A műanyag redőnyt gyakran nevezik egyszerű redőnynek. Valóban rendkívül egyszerű konstrukció, de jól bevált működése, valamint rendkívül kedvező ára miatt közkedvelt. A redőnytől elvárt alapdolgokat ez is tudja.

Új típusú redőny

Az új típusú redőny külső megjelenését tekintve megegyezik az alumínium redőny formájával. A redőnyben alumínium oldalpofákat alkalmaznak, ezáltal nem csak a redőny tartósságát és esztétikai látványát növeli meg, de arra is alkalmas, hogy a redőnyt szúnyoghálóval együtt alkalmazzuk. A redőny zárt állapotban teljes fényzárást biztosít, a redőny színétől függetlenül. A redőnyök működtetése gurtni vagy zsinór alkalmazásával lehetséges. A redőny gurtnit automata behúzóval látjuk el.

Redőnyt is szerelünk

A redőny hazánkban az egyik legelterjedtebb árnyékolási termék. Ablakok, bejárati ajtók elé szerelik, hogy megvédje az épületeket a felmelegedéstől. Zárt állapotban a redőny maximális sötétséget biztosít. Megkülönböztetünk fa, műanyag és alumínium redőnyt. Régebben a fa redőny volt a legelterjedtebb, de ma már a műanyag redőny ill. az alumínium redőny váltotta fel.
A műanyag redőny a legegyszerűbb kültéri árnyékoló, de ettől függetlenül hosszú az élettartalma. Ár-érték aránya nagyon kedvező, ezért elterjedt.