Új belső ablakszárnyak – de hogyan?

Ablakfelújítás – Új belső ablakszárnyak – de hogyan?

Régi kapcsolt gerébtokos ablakoknál előfordulhat az a helyzet, hogy egyes szárnyak olyan rossz állapotba kerülnek, amit már nem érdemes felújítani, azaz cserére szorulnak (mint a csatolt képen is látható esetben). Tehát a külső szárny marad, a belsőt cseréljük. Mire kell figyelni ilyen munka esetén?

Fontos szempont a gumitömítés cseréje, azaz már az új ablakhoz való gumit kell használni, hogy a tömítés megfelelően illeszkedjen az új szárnyhoz. Egy nem megfelelő méretű tömítés miatt a szárny nem tudná követni a tok vetemedését, ami zajt okozhat – ilyenre példát már új ablak esetén is láttunk.

Fontos a szigetelés!

Érdemes ebben az esetben a szigetelésre is gondot fordítani. Hiába van hőszigetelt üveg az új szárnyban, ha maga az ablak vagy a tok szigeteletlen. lyenkor az ablak továbbra is hideg és zajos marad, mintha az utcán lennénk.

Ezért is javasolt ilyen helyzetben a külső szárnyba is hőszigetelt üveg beépítése a vékony, egyrétegű üveg helyett, a belső szárnyakban pedig a hőszigetelt üveg megtartása mellett kiemelkedő tömítési képességű (4–12 mm résig) gumitömítés használata az elöregedett, rossz gumi helyett. Utóbbi kiemelkedő a többi tömítéshez képest, hiszen a fent jelzett résméretig képes tömíteni az egyébként rosszul záródó nyílászárót.

Legyen csendes

A hangszigetelés javítása érdekében a tokozat szigetelése szintén elengedhetetlen púrhab beinjektálásával. A szigeteletlen tokozat éppen ugyanannyira problémás lehet, mint a szigeteletlen szárny. Szomorú tény, hogy ezt a lehetőséget a megrendelő számára a korábban a lakásba beengedett asztalos nem jelezte.

Szakértő segítség

A sikeres ablakcsere érdekében javasolt tehát olyan szakembert választania, aki körültekintően tájékoztatja megrendelőit a műszaki tartalmakról, az elérhető lehetőségekről, akadályokról is, valamint képes a feladatok szakszerű elvégzésére. 

Ha kontárok helyett cégünkre, többéves tapasztalattal rendelkező szakembergárdánkra bízza a munkát, akkor biztos lehet benne, hogy a szárnycsere végül a kívánt eredményt hozza: a csendes, takarékos, környezetbarát otthont.

Ha további ablakfelújító tippekre kíváncsi, nézzen szét facebookos oldalamon is.