Új típusú redőny

Az új típusú redőny külső megjelenését tekintve megegyezik az alumínium redőny formájával. A redőnyben alumínium oldalpofákat alkalmaznak, ezáltal nem csak a redőny tartósságát és esztétikai látványát növeli meg, de arra is alkalmas, hogy a redőnyt szúnyoghálóval együtt alkalmazzuk. A redőny zárt állapotban teljes fényzárást biztosít, a redőny színétől függetlenül. A redőnyök működtetése gurtni vagy zsinór alkalmazásával lehetséges. A redőny gurtnit automata behúzóval látjuk el.
A redőnylécek összekapcsolásával motoros változatban is gyártható. Hő és hangszigetelő hatása kiváló, nagyban csökkenti az utcazajt. A lefutóban található gumibetét zajtalan kezelést biztosít, vihar esetén sem zörög a redőny. Az alumínium záróléc stabilitást ad a redőnynek, így ellenállóbb a nagy szélviharnak. Az új típusú redőnynél biztonsági zárral védekezhetünk a kívülről történő behatolás ellen.Külső tokos redőny lévén szinte mindegyik nyílászáróra felszerelhető.
Az új típusú műanyag redőny kitámasztós kivitelben is készíthető. Az új típusú redőny, napjaink hőszigetelt nyílászáróinak, esztétikus műanyag redőnyrendszere.
A redőnytok, Lindab tokszerkezet, belül csapágyazott tengely, a külső tokszerkezet egy része a nyílászárótól függetlenül belülről is látszódhat. Vakolható tokos kivitel is alkalmazható új építkezéseknél vagy felújításoknál. A műanyag új típusú redőnyök tokszerkezete nem rozsdásodó anyagból készül.