Üvegtípusok katalógusa

Katedrál üvegek

Retró üvegek

Ezek az üvegek leginkább a 70-es, 80-as években voltak közkedveltek az építőiparban. Ettől még a mai napig elérhetőek. Korábban több fajtát is piacra dobtak, mára a Fehér diamate, a Fehér pókháló és a Sárga pókháló típusok kaphatóak. A retró hangulatuk miatt ezek a sablonra öntött üvegminták ma is népszerűek.

Fehér diamante

Fehér_diamante_small.jpg

Ennek az üvegtípusnak az apró hegyes mintája megtöri és visszatükrözi a fényt, így hasonlít a gyémánt csillogásához. Kisebb és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 4 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Fehér pókháló

Pókháló_small.jpg

Ez a fehér mintás üveg, amelynek mintái szabálytalanok. A minta közepe felváltva csíkos, illetve apró pettyes, emlékeztet a pók hálójára. Elsősorban nagy felületekre ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 5 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Sárga pókháló

Sárga_pókháló_small.jpg

Szintén pókhálóra emlékeztető, sárga mintás üvegtípus. A nagy felületekre ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 8 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Design üvegek

A desing üvegeket két csoportba soroljuk: egyik a savval maratott, másik a formaöntött üvegek.

Savval maratott üvegek

Itt a gyártásnál a síküveget savval megmaratják, ettől homályos lesz, így hasonlít a homokfúvott üveghez (ismertebb nevén tejüveg). Ennél a típusnál többfajta mintázat létezik, amelynek mélysége változó. Ha egy rétegben építjük be, magasabb páratartalomnál sötétedik, alacsonyabb esetén pedig világosabb lesz.

Fehér satén savval mart

Fehér_saten_(savmart)_small.jpg

A savval mart üvegek alapkategóriája. Ebben az üvegben nincs minta, felülete sík. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 2 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk


Basak

Basak_small.jpg

Mintás üveg, amelynek a mintázata kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 2 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Fehér kilim

Fehér_kilim_small.jpg

Mintás üveg, a mintázata régi stílusú, de a savval marásnak köszönhetően modern köntöst kap. Mintázat kézzel tapintható. Hosszanti keskeny és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 3 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Fehér santuk

Fehér_santuk_small.jpg

Mintás üveg, a mintázata kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg közepesen átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 9 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Yaprak

Yaprak_small.jpg

Mintás üveg, a mintázata kézzel tapintható. A mintája virág és levél alakú. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Teljesen átlátható. Például gyerekszobába kiválóan alkalmas.


Fehér buket

Fehér_buket_small.jpg

Mintás üveg, a mintázata kézzel tapintható, szabálytalan. Nagy felületekre ajánljuk. Az üveg közepesen átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 11 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Fehér zeytindali

Fehér_zeytindali_small.jpg

Mintás üveg, a mintázata kézzel tapintható. Nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 3 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Fehér sale

Fehér_sale_small.jpg

Mintás üveg, a mintázata kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk.Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 2 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Fehér Mercan

Fehér_mercan_small.jpg

Mintás üveg, mintázata kézzel tapintható, szabálytalan. Kis és nagy felületekre ajánljuk. Az üveg közepesen átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül 4 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Fehér turkuaz

Fehér_turkuaz_small.jpg

Mintás üveg, a mintázata kézzel tapintható. Nagy felületekre ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 8 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Fehér hasir

Fehér_hasir_small.jpg

Mintás üveg, a mintázata kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 5 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Fehér punto

Fehér_punto_small.jpg

Mintás üveg, a mintázata kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 4 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Formaöntött üvegek

Ezekbe az üvegekbe gyártáskor (azaz öntéskor) kerülnek bele a minták, így felületük barázdált. Akad közöttük szétterülő lapos vagy hosszanti minta. Sárga és bronz színű változatban is elérhető közülük több.

Csincsilla

Csincsilla_small.jpgBronz_csincsilla_small.jpg

Fehér mintás üveg. Erezete szabálytalan, középről kifelé szétágazik. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Van bronz változata is


Bronz Fatörzs

Bronz_fatörzs_small.jpg

Mint a nevében is benne van, mintázata hasonlít a fa törzsén lévő mintázatra, szabálytalan barázdált. Kézzel tapintható a mintázata . Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg közepesen átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 10 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk. Van fehér változata is.


Fehér matt delta

Fehér_matt_delta_small.jpg

Fehér matt üveg mintája szabálytalan, mélysége kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg közepesen átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 10 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk. Több testvére is van: a Bronz fatörzs, vagy a Fehér delta.


Fehér Delta

Fehér_delta_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája szabálytalan, mélysége kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg homályosan átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 2 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk. Ennek az üvegnek van több testvére is, a Bronz fatörzs, a Fehér matt delta.


Bronz Delta

Bronz_delta_small.jpg

Bronz mintás üveg. Mintája szabálytalan, mélysége kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg homályosan átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 2 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk. Ennek az üvegnek van több testvére is, a Bronz fatörzs, a Fehér matt delta.


Fehér matt bambusz

Fehér_matt_bambus_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája bambusz alakú mélysége kézzel tapintható. Nagy felületekre ajánljuk. Az üveg közepesen átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 10 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Fehér barokk

Fehér_barokk_small.jpgBronz_barokk_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája szabálytalan, kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg közepesen átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 5 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk. Ennek van bronz változata is.


Fehér gothic

Fehér_gothic_small.jpgBronz_gothic_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája szabálytalan, kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Átláthatóságát tekintve teljesen átlátható. Ez azt jelenti, hogy alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül. Ennél az üvegnél ez kb. 35 cm-re látható. E távolság felett csak elmosódott képet látunk. Ennek van bronz változata is.


Fehér altdeutsch

Fehér_altdeusch_small.jpgBronz_altdeusch_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája szabálytalan, kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Átláthatóságát tekintve teljesen átlátható. Ez azt jelenti, hogy alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül. Ennél az üvegnél ez kb. 35 cm-re látható. E távolság felett csak elmosódott képet látunk. Ennek van bronz változata is.


Fehér kura

Fehér_kura_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája szabálytalan, kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Átláthatóságát tekintve közepesen átlátható. Ez azt jelenti, hogy alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül. Ennél az üvegnél ez kb. 5 cm-re látható. E távolság felett csak elmosódott képet látunk. Ennek van bronz változata is.


Fehér klein

Fehér_klein_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája szabálytalan kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 3 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Fehér pikkely

Pikkely_small.jpgSárga_pikkely_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája szabálytalan, pikkelyszerű, kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 3 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk. Ennek van sárga változata is.


Fehér krizet

Fehér_krizet_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája szabályos piramis alakú, kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg közepesen átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 2 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Fehér rhorus

Fehér_rhorus_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája szabálytalan, kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg közepesen átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 2 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Sárga felhő

Sárga_felhő_small.jpg

Sárgamintás üveg. Mintája szabálytalan, kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg közepesen átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 2 centire.


Fehér grízes

Fehér_grízes_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája szabálytalan, kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 2 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Fehér matt flutes

Fehér_matt_flutes_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája szabályos csíkos, kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg közepesen átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 2 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk. Ugyanakkor térhatást tud kelteni.


Fehér flutes

Fehér_flutes_small.jpg

Átlátszó mintás üveg. Mintája szabályos csíkos, kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg közepesen átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 5 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk. Ugyanakkor térhatást tud kelteni.


Extra clean solar

Extra_clear_solar_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája szabályos pöttyös, kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 3 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk. Ugyanakkor térhatást tud kelteni.


Fehér antique

Fehér_antique_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája szabálytalan karcolást imitál, kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg teljesen átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 25 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk.


Fehér Konfeta

Fehér_konfeta_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája szabálytalan karikák, kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg nem átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 2 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk. Ugyanakkor térhatást tud kelteni.


Fehér crossfield

Fehér_crossfield_small.jpg

Fehérmintás üveg. Mintája szabályos négyzet, kézzel tapintható. Kis és nagy felületekre egyaránt ajánljuk. Az üveg közepesen átlátható, ami azt jelenti, hogy csak alakokat és formákat látunk az üvegen keresztül körülbelül 3 centire. E felett csak egy elmosódott képet látunk. Ugyanakkor térhatást tud kelteni.