Vajon barátok-e a hideg és az ablakfelújítás?

Ablakfelújítás – Vajon barátok-e a hideg és az ablakfelújítás?

Sok érdeklődő fordul hozzánk azzal a kérdéssel, hogy bár sajnálja, de nem időben gondolta át otthonában a szükséges felújítást, viszont immár nem szeretné megvárni a következő nyarat. Ugyanis nagyon rosszul szigetel az ablaka, valósággal süvít a szél a nyílászárókon át. Tudja, hogy lekésett a jó időről, de tudunk-e neki segíteni, vagy csak és kizárólag melegben lehet ablakot felújítani.

Bár télen valóban járhat kihívásokkal az ablakfelújítás, a megfelelő előkészületekkel és a gondos tervezéssel ablakfelújító szakemberként bátran tudjuk vállalni, hogy sikeresen elvégezzük a munkát bármilyen időjárási viszonyok között is.

Mik ezek a kihívások?

Az időjárási körülmények több kihívást támasztanak, azaz a hideg időjárás valóban képes befolyásolni bizonyos munkafolyamatokat. Például a festékek, ragasztók és tömítőanyagok hosszabb idő alatt száradhatnak, a hideg pedig ronthatja a tapadási tulajdonságaikat. Az idő a munkakörülményeket is ronthatja, hiszen az ablakos szakembernek fel kell készülnie arra, hogy a hideg időjárás miatt lassabb tempóban dolgozzon, vagy esetlegesen speciális eszközökre vagy anyagokra lehet szüksége. Ez magában foglalhatja a megfelelő ruházatot, a kesztyűket és más szükséges eszközöket. Fontos olyan anyagokat is választani, amelyek ellenállnak a hidegnek és könnyen alkalmazhatók alacsony hőmérsékleten is.

Hideg ellen védőfólia – mint a kertészetekben

Az ablakfelújítás során az ablakokat nyitva kell tartani, így a hideg beáramolhat a helyiségbe. Erre a gondra cégünk frappáns megoldást talált, ami hosszú évek óta elégedett ügyfeleket eredményez. A technológia nem más, mint a leakasztott nyílászárók helyének fóliával való bevédése. 

Az ablakok fóliával való bevédésének lényege, hogy a lakás a felújítás alatt is lakható, befűthető állapotba kerül, így a megrendelőnek nem kell kiköltöznie a lakásból az ablak felújítása során sem. Ahogy egy kertészetben befűthető egy fóliasátor, és nem fagy meg télen sem a nevelkedő zöldség, mi is ugyanolyan vastag fóliát alkalmazunk otthonában.

Cégünk számára nagyon fontos szempont ügyfelünk kényelme a felújítás alatt is. A fóliás védelem azt hivatott biztosítani, hogy az ablakokat a munka során minél kevesebb ideig, pontosabban szinte egyáltalán nem hagyjuk nyitva.

A téli, zord időben zajló felújítások következő kérdése a legtöbbször az, hogy meddig tart a felújítás. Erről a kérdésről is olvashat ebben a cikkünkben.

Ha további, hasonló tippekre kíváncsi, érdemes szétnéznie facebookos oldalunkon is.